Annons:

  • Tre verksamheter under ett tak i Södra Vi – öppnar i morgon

    I morgon öppnar Pizzeria Södra Vi och Frisör & Naglar Södra Vi. Admir Tahiri, längst till höger, äger fastigheten och pizzerian ska drivas av hans pappa Senad Tahiri och bror Adis Tahiri, som står till höger om honom. Foto: Ossian Mathiasson

  • Tre verksamheter under ett tak i Södra Vi – öppnar i morgon

    Samira Tahiri och Suada Tahiri delar på en lokal där Samira ska ha en nagelsalong och Suada en frisörsalong. Foto: Ossian Mathiasson

Tre verksamheter under ett tak i Södra Vi – öppnar i morgon

I Södra Vi händer det grejer.
I kväll smygöppnade familjen Tahiri sina tre verksamheter som ska finnas under ett och samma tak.
– Det blir pizzeria och en salong med hår- och nagelvård. Det känns helt fantastiskt att vi kan öppna nu, säger fastighetsägaren Admir Tahri.

Annons:

Det är en stor familj som har valt att flytta till Södra Vi för att etablera sig och satsa. Hösten 2016 köpte Admir Tahir huset på Södra Storgatan i Södra Vi och under våren 2017 kunde han och frun Samira och de tre barnen flytta in i huset efter en renovering.

"Planerat för detta under lång tid"

Nu har resten av familjen flyttat till Södra Vi och i över ett år har man hållit på med renoveringen av huset som förr i tiden var en kiosk och gick under namnet "Olles kioskbutik".

Efter allt hårt slit är nu familjeföretaget redo att öppna Pizzeria Södra Vi och Frisör & Naglar Södra Vi.

Allt öppnar i morgon och på onsdagskvällen hade man en smygöppning för de som har hjälpt till med renoveringen och grannar.

– Det känns perfekt. Vi har planterat för detta under lång tid. Allt har renoverats och nu är vi klara. Det är helt obeskrivligt, så skönt, säger Admir Tahiri.

"Pustar mest ut"

Pizzerian ska drivas av Admirs pappa Senad Tahiri och bror Adis Tahiri, frisörsalongen av systern Suada Tahiri och i samma lokal ska Admirs fru Samira Tahiri ha nagelvård.

– Vi tycker att det är en grymt bra satsning. Jag hoppas och tror att det kommer gå bra. Vår pizzeria ska försöka sticka ut genom att vi satsar mycket på smaken. Vi kommer ursprungligen från Bosnien och innan vi flyttade hit så bodde vi i Örebro, säger Admir Tahiri och lägger till:

– Södra Vi-borna har frågat varje dag och vill veta när vi ska öppna. Flera kunder har kommit in i butiken och ville ha mat eller hud- och nagelvård. Då har vi fått säga att vi öppnar i morgon (torsdag), säger han.

Hur är känslan just nu?

– Jag pustar mest ut. Nu är man klar med all renovering och det som ska göras runt omkring. Renoveringen har tagit tid. När vi flyttade hit så såg det inte ut så här, vi har lagt 12 till 15 månader på renoveringen. Väntan har varit lång, säger han.

"Kunder frågar efter oss"

Systern Suada Tahiri håller med och ser fram emot den riktiga öppningen under torsdagen.

– Vi har redan många kunder som frågar efter oss. Jag tror att det kommer gå bra, säger Suada Tahiri.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt