Annons:

Positivt ekonomiskt resultat för banken:

Vimmerby Sparbank presenterade ett fint resultat på torsdagens årsstämma. På bilden syns Stig Bäck, ordförande i Sparbanksstiftelsen Vimmerby, Carina Rydholm, vd på Vimmerby Sparbank, Marie Arvidsson, ny vice ordförande i styrelsen, och Staffan Leijon, ny ordförande i styrelsen. Foto: Ossian Mathiasson

Positivt ekonomiskt resultat för banken: "Bästa på många år"

Vimmerby Sparbank kan lägga ett fint 2017 bakom sig. På gårdagens årsstämma presenterades årsredovisningen och efter skatt blev resultat 14 miljoner.
– Det är ett väldigt starkt resultat för 2017 som är stimulerande att kunna leverera till ägarna, säger bankens vd Carina Rydholm.

Annons:

Vimmerby Sparbank ägs till 60 procent av Sparbanksstiftelsen och till 40 procent av Swedbank.

Precis som i fjol delade banken ut en miljon kronor i stöd och sponsring till olika föreningar i Vimmerby kommun. 

Extra glädjande är att Sparbanksstiftelsen Vimmerby tilldelas 2,5 miljoner kronor med anledning av den fina utdelningen på årets resultat och det är stipendiater i olika verksamheter som ska få ta del av pengarna.

– Det är värdefullt för Vimmerby och för hela bygden, säger Carina Rydholm. 

"Rent rörelseresultat"

2016 blev resultatet 4,1 miljoner och i fjol landade det alltså på 14 miljoner.  

Vad säger du om resultatet som ni presenterar?

– Jag är jätteglad, jättenöjd och jättestolt. Det är det bästa året på många år. Det jag är mest nöjd med är att vi har fantastiskt nöjda kunder utifrån det som kommer fram i kundnöjdhetsmätningen från Svenskt Kvalitetsindex, SKI. Vi kan fortfarande träffa våra kunder och ge råd om sparande, placeringar, krediter, boende och allt som berör bank och berika Vimmerby med omnejd med sponsring. Det är jag väldigt nöjd med, säger hon och lägger till:

– Det var extraordinära kostnader som gjorde att vi landade på fyra miljoner 2016, nu har vi ett rent rörelseresultat och inga större investeringar. Det är helt fantastiskt.

Ny ordförandei styrelsen

Det har skett en del förändringar i Vimmerby Sparbanks styrelse där man har fått in en ny styrelseordförande, en ny vice ordförande och tre nya ledamöter.

Staffan Leijon valdes in i styrelsen 2014 och får nu greppa tag om ordförandeklubban.

– Det känns spännande att ta en ny roll i styrelsen. Banken gjorde ett bra resultat 2017 och det ska vi fortsätta göra, säger Staffan Leijon.

Marie Arvidsson är ny vice ordförande och de tre nya ledamöterna är Jörn Allmandinger, Richard Eliasson och Nene Bjerström Galvan. Ledamöter sedan tidigare är Per-Åke Svensson och Gunilla Domeij Hallros. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt