Annons:

Simon skrev historia på Vimmerbygalan: ”Det är så overkligt”

Simon Johansson skrev historia genom att vinna två priser på Vimmerbygalan. Foto: Linus Johansson

Simon skrev historia på Vimmerbygalan: ”Det är så overkligt”

Simon Johansson på Smak by Simon blev historisk på fredagskvällens Vimmerbygala. Han blev den första någonsin att få ta emot två priser under samma gala.
– Det är så overkligt. Vi ser oss inte ens som ett företag. Det kan låta klyschigt, men det är verkligen sanningen, säger Simon Johansson.

Annons:

Att Simon Johansson skulle få ta emot priset som årets nyföretagare 2017 visste han redan innan galan startade. Men under galan överraskades han med ytterligare ett pris, nämligen Vimmerby Handels eget pris.

”Hann med att tjuvläsa lite”

Vimmerby Handels pris delades även den här gången ut via en kupp. Förra årets vinnare av priset, Michael Karlsson, gjorde sig redo att läsa nomineringen när hans telefon plötsligt ringde. Det slutade med att Simon Johansson kallades upp på scenen och fick läsa motiveringen, som visade sig vara om honom själv.

– Inte ens när de började spexa förstod jag. När de bad Simon komma upp på scenen satt jag kvar in i det längsta. Jag tänkte att de menar nog Simon Fransson, honom hade jag ju sett under kvällen, skrattar Simon Johansson.

När förstod du att du hade vunnit priset?

– Jag hann med att tjuvläsa lite på lappen... Det var häftigt.

”Känner oss väldigt små”

Nu är grundaren av succérestaurangen Smak by Simon dessutom historisk. Under galans 15-åriga historia är det ingen annan som har vunnit två pris samma år.

– Det är inget jag tänker på. Sen är det så klart häftigt. Vi känner oss väldigt små, men det är kul att folk ser oss. Det här är ju ett kvitto på att det vi gör uppskattas och det känns superhärligt, säger Simon Johansson.

Hur värderar du de två priserna?

– Årets nyföretagare i sig känns kul och motiverande. Sen måste jag säga att ett pris som har utsetts av Vimmerby Handels medlemmar på något sätt känns lite roligare eftersom fler personer har varit med om att utse det.

Planerar ny uteservering

Om en dryg vecka, den 1 april, fyller Smak by Simon ett år. Simon Johansson tror att restaurangen kan bli ännu bättre.

– Vi sporras hela tiden och får så mycket tillbaka av våra gäster att vi vill visa ännu mer. Vi har ganska mycket tankar och idéer. Det kan handla om allt från små saker till att förbättra personalutrymmen till att göra stora saker som syns utåt.

Nära till hands står en utveckling av uteserveringen.

– Vi hade en tydlig tanke redan till förra året, men då sprang tiden ifrån oss med att söka tillstånd och sådana saker. Uteserveringen kommer att glasas in, till viss del med skjutglasparti, det ska vara tak och infravärme. På det sättet kan vi förlänga både dagar och kvällar, säger Simon Johansson.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt