Annons:

De tar över caféet i Vimmerby – får fransk prägel

Linda och Thierry Berteau tar över Café på Spåret. Foto: Jakob Karlsson

De tar över caféet i Vimmerby – får fransk prägel

Thierry Berteau har en lång bakgrund som kock i Frankrike och Spanien. Nu tar han över Café På Spåret tillsammans med sin fru Linda.
– Vi bestämde oss två minuter efter att vi kommit hit, säger paret.

Annons:

I 18 år drev Ann-Britt Gustafsson Café På Spåret vid Vimmerby Resecentrum. Nu har nya ägare tagit över verksamheten. Framöver kommer caféet drivas av Thierry och Linda Berteau som bor i Rosenfors i Hultsfreds kommun. 

– Min man är fransman och kock från början och har jobbat på restaurang i Frankrike och Spanien. Vi flyttade hem till Sverige för tre och ett halvt år sedan och kände att det här är en lagom rörelse att börja med, berättar paret. 

 "Känns väldigt bra"

Thierry har en lång bakgrund som kock på olika restauranger och tillsammans drev de ett brasseri i Spanien innan flytten gick till Sverige.

– Det här känns väldigt bra och vi hoppas att både nya och gamla kunder ska hitta hit. Förutom resenärerna är det många som hämtar ut paket här och vi hoppas kunna locka hit ännu fler.  

En del förändringar blir det både i lokalen och i utbudet.

– Vi kommer ändra dekoren lite grann och göra det mer gemytligt. Sedan tänker vi satsa på en salladsbuffé och göra lite andra föreningar. Vi vill utveckla det här och man måste prova.

Paret bestämde sig nästa direkt när de gick in i caféet.

– Vi tittade på en restaurang i Oskarshamn och var rätt långt framme där, men sen dök det här upp. Vi hade inga tveksamheter och bestämde oss på två minuter.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt