Annons:

  • Ny ägare till butik i Vimmerby – vill satsa på både kläder och mat

    I den lokal kommer Dhakoda Lindström satsa på försäljning av både persisk mat och persiska kläder. Foto: Ossian Mathiasson

  • Ny ägare till butik i Vimmerby – vill satsa på både kläder och mat

    Dhakoda Lindström, längst till höger, har genomfört starta eget-kursen på Campus Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Ny ägare till butik i Vimmerby – vill satsa på både kläder och mat

Butikslokalen på Järnvägsallén 4 i Vimmerby har stått tom ett bra tag. Nu har Dhakoda Lindström tagit över lokalen för att satsa på persisk mat och persiska kläder.

Annons:

I början av februari drog starta eget-kursen, som är ett samarbete mellan Campus i Småland och näringslivsenheterna i Hultsfred, Vimmerby och Västervik, igång. 

Elva deltagare hade drömmen om att bli egen företagare och var med från start i Hultsfred. En hel del har klivit av under resans gång och vid det sista kurstillfället i tisdags var det fyra kursdeltagare kvar som har genomfört hela kursen. 

"Lite krävande"

Dadkhoda Lindström sa från första början att han ville starta eget företag, lära sig hur man gör och vilken väg man ska välja. 

Han är i full gång med att starta eget företag inom livsmedelsbranschen och i tisdags, samma dag som kurstillfället hölls, blev hans företag godkänt för F-skatt och registrerat för moms från Skatteverket. 

– Det är det som har varit mitt problem eftersom det handlar om livsmedel. Det var lite krävande, säger Dhakoda Lindström.

"Efterfrågan finns i trakten"

Han har tagit över butikslokalen på Järnvägsallén 4 i Vimmerby, strax höger om restaurang Monte Carlo. 

– Jag startade företaget under kursen och tog över lokalen vid påsk. Tanken är att jag ska ha försäljning av både livsmedelsprodukter och kläder. Skillnaden mellan mig och de andra är att jag fokuserar på persisk mat och persiska kläder eftersom jag kommer från Afghanistan. Efterfrågan på det finns i trakten, säger han. 

När beräknar du att vara igång?

– Det är inte klart än, vi har inte satt något datum då det finns grejer som inte är färdigt än, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt