Annons:

  • Monte Carlos pub har fått nytt utseende – satsar på pubkvällar

    Monte Carlo kommer satsa pubkvällar med musik i puben som har renoverats under de senaste månaderna. Foto: Ossian Mathiasson

  • Monte Carlos pub har fått nytt utseende – satsar på pubkvällar

    Monte Carlo har köpt in nya möbler på övervåningen och tagit bort gamla bord och stolar.

  • Monte Carlos pub har fått nytt utseende – satsar på pubkvällar

    Håkan Olofsson var först ut som trubadur på Monte Carlo och här står han tillsammans med ägaren Muzaffer Tekbas.

Monte Carlos pub har fått nytt utseende – satsar på pubkvällar

Monte Carlo har renoverat puben på övervåningen och börjat sin satsning på pubkvällar med musik.
– Vi är medvetna om att det kommer ta tid att få folk att komma hit och upptäcka puben, säger Monte Carlos ägare Muzaffer Tekbas.

Annons:

Från och med den 1 januari är det Muzaffer Tekbas från Västervik som driver Monte Carlo, en av Vimmerbys mest populära och anrika restaurang sedan starten 1984. 

Redan då var han inställd på att utveckla restaurangens övervåning, lägga pengar på en stor förändring, öppna upp den delen och ha det som en pub med främst trubadur- och karaokekvällar. 

"Väckte ett intresse hos mig"

Efter flera månaders arbete öppnade man upp puben för några veckor sedan och man anordnade nyligen sin första trubadurkväll. 

– Direkt när jag kom hit så väckte puben ett intresse hos mig, jag kände att jag ville göra försök för att gå igång den eftersom jag tycker att en sådan pub saknas i Vimmerby, säger Muzaffer Tekbas. 

De har investerat i helt nya möbler där man har köpt in u-soffor och slängt de tidigare borden och stolarna. 

– Det var ganska trångt med bord och stolar förut. Nu har puben fått ett bra ansiktslyft och vi har skapat en yta för trubaduren och för de som vill dansa. Det känns väldigt rymligt. I övrigt såg det rätt schysst ut så vi har inte rört varken tak, väggar eller pubdelen, säger Muzaffer Tekbas. 

Trubadurspremiär i lördags

Deras tanke är att puben ska vara öppen på kvällarna mellan onsdag och söndag. Varannan helg siktar de på att anordna musikunderhållning.

– Puben kommer vara rätt flexibel. Så länge vi har gäster som sitter där uppe kommer vi hålla öppet. Om man sitter och äter i restaurangen och vill fortsätta dricka och umgås har man möjlighet att gå upp och sätta sig i puben. Vi började lugnt i måndags och det tar tid innan det sprider sig, säger Muzaffer Tekbas. 

Vad tror du om denna satsning?

– Vi är medvetna om att det kommer ta tid att få folk att komma hit och upptäcka puben. Vi vet inte hur lång tid det kommer ta men jag är säker på att det blir lyckat till slut. Tanken är att vi ska ha både trubadur, karaoke och musikquiz, säger han. 

Hur blir det i sommar?

– Det kommer bli en paus med själva musikunderhållningen men puben ska vara öppen. Det blir svårt att hinna med och sen blir det oftast väldigt varmt i puben. Det är under framför allt höst, vinter och vår som vi kommer köra musikunderhållning.

Tillsatt två nya tjänster

I snart fyra månader har han drivit restaurangen tillsammans med och Adem Kucukyasar och han är nöjd med starten. 

– Jag är helnöjd och trivs jättebra med restaurangen. Vi har trogna och trevliga kunder så det känns helt rätt. Vi har även utökat personalstyrkan med två nya tjänster så nu har vi sex anställda, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt