Annons:

Vida satsar mot framtiden – investerar åtta miljoner i sitt sågverk

Vida Bruza AB investerar åtta miljoner i sitt sågverk. Foto: Pressbild

Vida satsar mot framtiden – investerar åtta miljoner i sitt sågverk

Företaget Vida Bruza AB väljer att satsa rejält på sitt sågverk i Hjältevad. Nu investeras åtta miljoner kronor i anläggningen.
Nyinvesteringen består av en emballerings- och paketeringslinje.

Annons:

Syftet med investeringen är en förbättrad arbetsmiljö för företagets medarbetare, att öka kapaciteten i de givna momenten samt bygga bort flaskhalsar och förenkla truckhanteringen. 

Den nya linjen pressar ihop virkespaketen till stabila paket samt emballerar dem innan de slutligen körs fram till en station där truckar hämtar dem för vidare transport. 

– Den viktigaste fördelen för oss är att genom den här investeringen har arbetsmiljön förbättrats väsentligt för våra medarbetare då de nu har en mycket bättre arbetsställning. Tidigare jobbade de mycket med böjda ryggar nere på golvet men nu har vi fått upp momenten till midjehöjd. Det är väldigt roligt att kunna göra en arbetsmiljöförbättring som även ökar produktiviteten som den här investeringen har gjort, säger Magnus Petersson, vd för Vida Bruza, i ett pressmeddelande. 

Vida säger sig vara övertygade om att trä är ett framtidsmaterial och en del av lösningen på framtidens klimatutmaningar.

"Därför måste koncernens sågverk vara rustade för att möta framtidens efterfrågan", skriver man i pressmeddelandet.

Vida Bruza AB omsätter 450 miljoner kronor och har 87 anställda. Dess huvudmarknader finns i Danmark, USA och Nederländerna.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt