Annons:

Nytt företag har flyttat in på Östra Ceos:

Dahlcenter Vimmerby har flyttat in på Östra Ceos.

Nytt företag har flyttat in på Östra Ceos: "Känns fantastiskt bra"

Dahlcenter i Vimmerby har smugit lite under radarn. Men nu har man flyttat in i sina nya lokaler på industriområdet Östra Ceos.
– Det känns fantastiskt bra, säger Nicklas Samuelsson, Dahls chef i Vimmerby.

Annons:

Dahlcenter höll tidigare till mittemot Materialmännen. Men sedan i juni har man flyttat in på kommunens industriområde Östra Ceos. Anledningen till att företaget har gjort det utan uppmärksamhet är för att man hyrt in sig hos Strömstyrkan.

– Det har varit en ganska lång process innan allt blev klart. Det är Strömstyrkan som är fastighetsägare och som har byggt, men det blev så att man byggde vår del först. Vi hade lite mer bråttom med våra ny lokaler, säger Nicklas Samuelsson, chef för Dahl i Vimmerby. 

Strömstyrkan kommer att flytta in under hösten. För Dahl betyder flytten mycket, säger Nicklas Samuelsson.

– Det blir lite större lokaler för oss och mer ändamålsenliga. Vi är ju grossister, men har också en butik. Vi behöver ha rymd, bra belysning och en bra butiksyta och det blir det här. Alla Dahlcenter har det och det är bra att vi kunnat skapa ett sådant koncept också. 

"Nytt och fräscht"

Det har länge funnits en önskan från Dahlcenter att hitta andra lokaler.

– Men det ska klaffa och funka också. Ska man bygga själv eller vara hyresgäst? Det har inte funnits något direkt som passat oss, men nu dök den här chansen upp när Strömstyrkan skulle flytta och vi kunde vara i samma fastighet som dem. 

Flytten har hittills visat sig vara mycket lyckad.

– Det känns fantastiskt bra, det är nytt och fräscht. Det har varit kanon. Vi har varit i de andra lokalerna jättejättelänge, så det här var välbehövligt för oss.

"Locka fler företag"

Förhoppningen är att flytten ska ge Dahlcenter ännu mer att göra.

– Vi vill locka fler företag och kunder, men det är en tuff marknad absolut. Nu får vi dock lite större möjligheter att plocka in mer grejer och mer av det som är intressant för kunderna.

Totalt jobbar sex stycken på Dahlcenter och det handlar om innesäljare, utesäljare och butikspersonal.

– Det här innebär nog inte att vi blir fler. Det händer lite för lite här, det skulle behövas fler större projekt, så att de bitarna hamnar på oss. Det kan handla om avlopp och sådana grejer när det är markförberedande inför en byggnation. För att det ska gå behövs det mer byggnationer. 

Ändå har det hänt mer än på många år den senaste tiden?

– Ja, men det skulle behövas ännu mer. Och då pratar jag inte bara för vår del, utan för hela kommunen. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt