Annons:

  • Ahlsell gör storsatsning i Vimmerby – innebär nya arbetstillfällen

    Malin Hubbard blir ansvarig för VVS-delen på Ahlsell i Vimmerby. Till höger butikschefen Viking Petersson. Foton: Simon Henriksson

  • Ahlsell gör storsatsning i Vimmerby – innebär nya arbetstillfällen

    Här är hela Ahlsells personalstyrka i Vimmerby.

Ahlsell gör storsatsning i Vimmerby – innebär nya arbetstillfällen

Ahlsell väljer att storsatsa i Vimmerby. Butiken byggs ut och arbetstillfällen säkras. Dessutom kan det bli två nya jobb.
– Vi planerar en nyöppning i november, säger butikschefen Viking Petersson.

Annons:

Ända sedan 1986 har Ahlsell varit en elgrossist i Vimmerby. Nu ska företaget försöka växa ytterligare – genom en ordentlig satsning. Lokalytan utökas genom en utbyggnad. 

– Vi bygger ut lokalen med 225 kvadratmeter för att kunna täcka ett VVS-sortiment, som vi ska satsa på och som är helt nytt för oss. Vi kommer att lägga VA på hela utegården. Samtidigt kommer vi fortsätta att satsa hårt på vårt elsortiment, säger Viking Petersson, butikschef för Ahlsell i Västervik och Vimmerby. 

Direkt innebär satsningen ett nytt arbetstillfälle, men på sikt kan det bli fler. 

– I och med satsningen har vi anställt Malin Hubbard, som kommer att driva VVS-sidan hos oss och som vi ser kommer bli en stor tillgång för oss. Om vår satsning slår väl ut, som vi tror, kommer vi inom en ganska snart framtid anställa ytterligare en inom det segmentet.

"Rätt läge att satsa"

Viking Petersson, som spenderar lite mer tid än vanligt i Vimmerby under ombyggnationen, säger att han tror att det är få som känner till Ahlsells storlek på marknaden. Under 2017 omsatte Ahlsell drygt 26 miljarder kronor.

– Vi är ett ledande bolag inom det vi sysslar med. 

Varför väljer ni att göra den här satsningen i Vimmerby?

– Vi ser hur pass viktiga de fysiska butikerna är. Tidigare har det funnits två grossister på marknaden i Vimmerby inom VVS, men ett företag lade ned för en tid sedan. Då blev det öppning för oss och vi såg att det var helt rätt läge att satsa.

Vad kan den här satsningen betyda?

– Jag tror att den betyder att vi blir kvar på orten och blir en bra samarbetspartner till hantverkare och industrier.

Nyöppning i november

En nyöppning av Ahlsell är planerad till i början av november.

– Plattan är gjuten och vi håller på med väggarna. Hela fasaden ska målas upp, vi byter till nya skyltar – det blir ett rejält ansiktslyft, säger Viking Petersson.

Totalt är det sex stycken som arbetar på Vimmerbyfilialen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt