Annons:

Body firade tre år – så ska gymmet utvecklas framöver

Cecilia Stålhandske, Ingela Koponen och Wisam Salim vill fortsätta utveckla Body Gym & Relax. Foto: Jakob Karlsson

Body firade tre år – så ska gymmet utvecklas framöver

Förra veckan firade Vimmerbys senaste gym treårsjubileum. På den tiden har Body Gym & Relax gått från 0 till 1 000 medlemmar.
– Det känns som att vi har blivit en community för människor som gillar att träna, säger instruktören Cecilia Stålhandske.

Annons:

När Body Gym & Relax slog upp porten 2015 var Ingela Koponen i stort sett ensam instruktör och körde ett tiotal pass i veckan. Nu har Body närmare tio olika instruktörer och erbjuder cirka 30 olika pass i veckan.

Medlemsantalet är uppe i cirka 1 000 personer.

– När vi började var jag själv och då hade jag pass, gyminstruktioner och gick runt och städade. Det var väldigt svårt att anpassa antal pass och passen i början, men nu har vi hittat in i vår form och det har blivit ett bättre gym än jag hoppades på för tre år sedan, säger Ingela Koponen. 

"Finns något för alla" 

Träningsglädje är ledordet.

– Vi jobbar mycket med det och alla kan anpassa sig efter sin nivå. Våra högintensiva pass är de mest populära, men vi har en väldigt stor bredd med yoga och pilates och vardagsträning. Det finns något för alla. Vi försöker lära de aktiva något på passen och kör inte bara skiten ur dem. Vi jobbar mycket med rörlighet och skadeförebyggande och prioriterar de bitarna.

Cecilia Stålhandske anställdes för cirka två år sedan. Vi jobbar mycket med den egna stabiliteten och då får man mycket mer rörelse.

– Vi är ett jättebra team som bollar mycket med varandra och testar vad som funkar och inte funkar. Vi försöker vara följsamma och nu testar vi lite fler morgonpass för att se vad det får för utslag. Vi har jättekul på jobbet och drivs av det vi gör. Dessutom får vi utrymme att göra det och det är en förutsättning, säger hon och fortsätter:

– Det är en väldigt familjär stämning och har blivit lite som en community. Många har blivit goda vänner genom träningen och tycker att det är kul att hänga med sina träningskompisar.

 "Målet är att växa mer"

För en tid sedan byggde Body om anläggningen och utökade träningsytan. 

– Vi hade växtvärk och då fick vi växa. Målet är att växa mer och det kan vara genom att ha ett större utbud av pass till en utbyggnad. Visionerna och drömmarna finns. I början hade vi mycket fokus på kvantitet, nu vill vi höja kvalitén.

Var är ni om ytterligare tre år?

– Jag tror inte att vi har färre medlemmar än i dag och jag tror att vi arbetar på samma sätt som i dag, fast bättre. Jag tänker att vi kanske har ett utegym och en utbyggnad med löparbana. Det är visionen.

Verksamhetschefen Wisam Salim tror att de olika delarna i området knyts samman ännu mer.

– Vi har ett hotell bredvid och det här är något annat än ett vanligt hotellgym. Det här är som legoland för aktiva och jag tror att vi kan få till oss fler utifrån med olika hälsoevent.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt