Annons:

Efter Subway:

Kan Vimmerby kommun locka hit McDonalds eller någon av de andra stora kedjorna? Foto: McDonalds

Efter Subway: "Nu ökar chansen att få hit en stor hamburgerkedja"

Näringslivschefen Patrik Kinnbom har jobbat på att få hit en stor snabbmatskedja. Nu verkar Anders Fransson ta hit Subway. – Jag tror att möjligheterna att locka någon av de andra stora blir ännu bättre, säger Kinnbom.

Annons:

Under 2015 förde Patrik Kinnbom diskussioner med snabbmatsjätten Burger King om en etablering i Vimmerby. Kommunen hade mark att erbjuda utmed riksvägen, men enligt Burger King uppfyllde inte platsen alla deras krav. 

Under våren har Kinnbom tidigare sagt att han ska ta kontakt med McDonalds och Max – men nu ser Anders Fransson ut att få Subway till staden. Kinnbom tror inte att det försämrar möjligheterna att få hit en stor hamburgerkedja. Snarare tvärtom.

 – Jag tror faktiskt att möjligheterna blir ännu bättre. Om man tittar på de stora kedjorna så vill de ofta ha en placering där en konkurrent redan finns. Exempelvis vill McDonalds gärna etablera sig där Max redan finns, säger Patrik Kinnbom. 

"Kontaktas i vår"

Under våren ska näringslivschefen fortsätta diskussionen med de stora kedjorna. 

– Jag har inte jobbat stenhårt med den här frågan på slutet, men tomten finns kvar och jag tror att det här kan vara jättebra att ha med i dialogen. Det öppnar helt andra möjligheter. 

Är någon av Max, McDonalds eller Burger King hetare för tillfället?

– Jag är öppen för alla förslag och vill inte stänga några dörrar. Vi visar de markområden vi har och alla är välkomna att intressera sig. Det handlar om att de ska trycka på startknappen. 

Hur går ni tillväga nu?

– Vi kommer att kontakta dem i vår och berätta om den här etableringen och se om de nappar. Handel föder ofta handel. 

Fråga

Vilken hamburgerjätte vill du helst se i VImmerby?

McDonalds
Max
Burger King
Det behövs ingen mer
Vet ej
Rösta Se resultat

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt