Annons:

IVO ÄNDRAR SITT BESLUT – LANSEN ÖPPNAR LSS-BOENDE I MÅLILLA

Lansen Omsorg, med Anna Blom och Marcus Hamlin, har fått ett godkännande av IVO att starta ett LSS-boende i Målilla. Foto: Lansen Omsorg/Arkiv

IVO ÄNDRAR SITT BESLUT – LANSEN ÖPPNAR LSS-BOENDE I MÅLILLA

Lansen Omsorg fick nej till sitt planerade boende i Målilla av inspektionen för vård och omsorg (IVO). Beslutet överklagades – och nu har IVO ändrat sitt beslut.
– Det gick fortare än väntat, säger Marcus Hamlin, vd för Lansen Omsorg, i en kommentar.

Annons:

Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred rapporterade i slutet av september om att Lansen Omsorg fått nej på sina planer att öppna ett LSS-boende i Målilla. 

IVO sa dock ja för den planerade verksamheten men avslaget motiverades av att de sex lägenheterna är uppdelade på två olika byggnader och att avståndet mellan husen skulle bli 6,5 meter. De ansåg att verksamhetens lokaler med sex platser inte var förenliga med insatsen gruppbostad. 

Tio nya jobb skapas i Målilla

Lansen Omsorg överklagade IVO:s beslut och menar att de vill ändra antalet platser till tre och använda sig av boendelägenheter. 

Då bedömer IVO att Lansen Omsorg uppfyller de krav som ställs på kvalité när det kommer till innehåll, hur verksamheten ska beakta den enskildes inflytande och lokalernas ändamålsenlighet. 

Satsningen på ett LSS-boende i Målilla kommer leda till tio nya arbetstillfällen.

– Nu har vi tillstånd i Målilla och hoppas kunna starta verksamhet om ett drygt år efter renovering av lokalerna, säger Marcus Hamlin till Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred. 

Vimmerbyföretaget startade 2014 och nästa år har företaget fyra LSS-boenden i Vimmerby kommun.  

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt