Annons:

Axel och Maiwand tar hjälp av idrottsklubbarna – en del av vinsten går till Barncancerfonden

Axel Norbro och Maiwand Shokran har startat ett UF-företag där de ska trycka lokala klubbars logotyper på i första hand muggar och glas. En del av vinsten går till Barncancerfonden. Foto: Linus Johansson

Axel och Maiwand tar hjälp av idrottsklubbarna – en del av vinsten går till Barncancerfonden

Axel Norbro och Maiwand Shokran går tredje året på samhällsprogrammet på Vimmerby Gymnasium. Nu har de startat upp ett UF-företag som går under namnet GlasUF.
– Idén är att trycka lokala idrottsklubbars loggor på muggar och glas. Sen kommer en del av vinsten att gå till Barncancerfonden, säger Axel Norbro.

Annons:

I första hand är det idrottsklubbar från Vimmerby kommun som kommer att få sin logga på de muggar och glas som ska tryckas. Framöver kan det också bli aktuellt med klubbar från grannkommunen Hultsfred.

– Vi har ringt runt till de lokala klubbarna och frågat om vi får använda deras logga för att trycka på muggar och glas. Vi har berättat om vår idé och ju fler vi kan få med desto bättre. De allra flesta vi pratat med har sagt att det låter jättebra och vi har fått med oss sju, åtta klubbar så här långt. Sen har vi tänkt att 10 till 15 procent av vinsten företaget gör ska gå till Barncancerfonden, säger Axel Norbro.

– En del har varit tveksamma till en början, men när vi har berättat att en del av vinsten ska gå till Barncancerfonden har de sagt ja direkt, fyller Maiwand Shokran i.

Axel Norbro:

– Det är ett bevis på att klubbarna vill vara med och stötta en bra sak och det tycker jag är fint av dem.

Kan utvecklas

Bakom grabbarna UF-företag finns också ett samarbete med Boston Clothing. Till en början räknar man med att trycka mellan 300 och 400 muggar och glas.

– Just nu väntar vi på en offert på vad det kommer att kosta och sen kan vi komma igång ordentligt. Vi vill inte trycka upp för mycket första gången utan vi vill se till så att allt säljs, äger Axel Norbro.

För idrottsklubbarna innebär projektet varken några kostnader eller inkomster.

Vimmerbykillarna hoppas kunna utveckla sitt UF-företag ytterligare.

– Tanken först var bara att det skulle vara en rolig grej för att lära sig hur ett företag fungerar. Men nu när det finns de som vill samarbeta med oss så blir det också extra roligt att kunna skänka pengar till Barncancerfonden. Om det går bra kan det bli aktuellt ett trycka på andra saker också, säger Maiwand Shokran

Axel och Maiwand hoppas att muggarna ska kunna finnas till försäljning till jul – och att det i sådana fall skulle kunna vara en bra julklapp.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt