Annons:

Företagare tvingas lämna lokal – ska betala högt belopp

Nu tvingas företagaren lämna lokalerna i Vimmerby. Foto: Ossian Mathiasson

Företagare tvingas lämna lokal – ska betala högt belopp

Den företagare som hyrt lokalen till det fik som tidigare legat på Storgatan 48 tvingas lämna lokalen omedelbart. Företagaren ska dessutom betala cirka 210 000 kronor plus ränta till fastighetsägaren.

Annons:

Fiket har varit stängt under många år. Företagaren tog över lokalen i januari 2016. Sedan dess har lokalen drabbats av tre olika vattenskador – och den senaste var allvarlig och inträffade i december 2016. Någon verksamhet har inte bedrivits i lokalen under hela den här perioden.

Fastighetsägaren tog inte ut någon hyra under tiden som lokalen var skadad, men företagaren har fått fakturor från juni 2017 och fram till mars 2018 – men de har inte betalats. Skulden till ägaren är nu 180 742 kronor, inklusive skadestånd.

Gick på ägarens linje

Företagaren har hävdat att han inte fått vetskap om att lokalen är i brukbart skick och att han därför inte ska behöva betala. Han menar också att han inte heller fått några fakturor.

Tvisten nådde Kalmar tingsrätt som gick på fastighetsägarens linje. Företagaren ska därmed betala hela skulden samt rättegångskostnader på cirka 30 000 kronor.

Han tvingas också lämna lokalen omedelbart. Domen kan överklagas till hovrätten.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt