Annons:

STORFÖRETAGET BYTER VD ­– HAN TAR ÖVER

Hans Linnér lämnar vd-posten på Ljunghälls Södra Vi. Foto: Jakob Karlsson

STORFÖRETAGET BYTER VD ­– HAN TAR ÖVER

Vimmerbys största arbetsgivare, Ljunghäll, byter vd i sommar. Nuvarande chefen Hans Linnér blir istället vd för hela koncernen Ljunghäll Group. Det berättar Vimmerby Tidning i dag.

Annons:

Ljunghäll har växt enormt mycket under det senaste årtiondet och finns nu i Sverige, Tjeckien, Kina och Kanada. Hittills ha Linnér varit vd för både hela koncernen och Ljunghäll i Södra Vi. Nu delar man uppdraget och Linnér blir kvar som vd i den internationella koncernen.

– Jag har haft båda jobben sen jag kom in i bolaget. Men nu är det ohållbart att vara med överallt, så jag ska få mer tid att arbeta på ett övergripande plan med Ljunghäll Group, säger Hans Linnér till Vimmerby Tidning.

Känt namn tar över

Linnér har varit vd för Ljunghäll sedan 2007. Bakom förändringen ligger förstås den växande koncernen.

– Styrelsen har beslutat att Södra Vi-fabriken ska få en egen vd-resurs och det blir en man som heter Lars Hagelberg som kommer att efterträda mig där, medan jag kommer att koncentrera mig på Ljunghäll Group, säger Linnér.

Hagelberg är 52 år och bosatt i Eksjö. Han jobbade som finanschef på Ljunghäll mellan 2009 och 2015 och arbetar för närvarande som ekonomichef för Nitrogen Gas Products i Tranås.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt