Annons:

STÖRSTA AFFÄREN NÅGONSIN FÖR LOKALA FÖRETAGET

Daniel Karlsson och Pär Holmstrand äger och driver Byggklason som nyligen påbörjat det största jobbet i företagets historia. Foto: Byggklason

STÖRSTA AFFÄREN NÅGONSIN FÖR LOKALA FÖRETAGET

Ljunghälls ska utöka sin industribyggnad i Södra Vi med cirka 11 000 kvadratmeter. I hård konkurrens vann lokala firman Byggklason kampen om utbyggnaden.
– Det är det största jobbet för oss hittills, säger Daniel Karlsson, delägare på Byggklason.

Annons:

Sedan Daniel Karlsson och Pär Holmstrand tog över Byggklason 2011 har utvecklingen pekat spikrakt uppåt. Det lär den göra även 2019. Byggklason lyckades ro hem ett av de större byggprojekten i Vimmerby på flera år när man fick förtroendet att uppförra Ljunghälls stora utbyggnad.

Flera av Sveriges absolut största byggföretag var med och slogs om projektet.

– Vi har gjort några mindre jobb på Ljunghälls tidigare, men i den här storleken är det en ny kund för oss. Det är häftigt att de vågar tro på en lokal aktör och när de stora företagen har varit med och räknat på det är det extra kul att vinna. Det är ett rejält jobb för oss, säger Daniel Karlsson. 

 Omsatte över 80 miljoner

Under flera år har Byggklason genomfört flera stora jobb på Åbro Bryggeri, men som enskilt projekt blir arbetet på Ljunghälls det största i företagets historia. 

– Sammantaget så är Åbro större, men där har vi varit i fem år. Ser man till ett projekt så är det här det enskilt störst, säger Pär Holmstrand. 

Byggklason omsatte drygt 80 miljoner 2018 och allt talar för att det slås i år.

– Arbetet på Ljunghälls sker etappmässigt, men blir det båda etapperna gör vi omsättningsrekord ganska rejält i år, säger Pär Holmstrand.

Varför fick ni jobbet tror ni?

– Vi ska kunna vara prisvärda eftersom vi har en mycket mindre organisation jämfört med de största företagen. Ser man till Skanska, NCC och Peab eller vilka det nu är så hade de säkert varit ute med tio bodar och sju arbetsledare där nu. Vi jobbar lite annorlunda, säger Daniel Karlsson.

Ljunghälls byggnation är cirka 11 000 kvadratmeter stor och tio meter hög. Byggklason har 32 anställda i dag och gjorde några nyanställningar i slutet på förra året. 

– Vi fyller på hela tiden. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt