Annons:

13 turistföretag charmade Stockholm

Pippi Långstrump och Kling och Klang försökte övertala en äldre dam att besöka Vimmerby i sommar. Foto: Vimmerby Turistbyrå

13 turistföretag charmade Stockholm

Vimmerby kommuns turistföretag gjorde gemensam sak i Stockholm i helgen. Hela 13 företag samlades på Kungsträdgården för att locka fler personer till Vimmerby i sommar. – Det var en fantastiskt lyckad tillställning, säger turistchefen Peter Göransson.

Annons:

Turistföretagen hyrde en lokal på 275 kvadratmeter på Kungsträdgården i centrala Stockholm och hade varsin monter. Göransson uppskattar att cirka 2 000 personer besökte Vimmerbyföretagen under lördagen.

– Det var väldigt uppskattad av både de företag som var med och och besökarna. Man tyckte att det var häftigt och var ärligt förvånad över vårt breda utbud av upplevelser och evenemang.

Kommunens stora dragplåster Astrid Lindgrens Värld bjöd även på flera mindre teateruppsättningar med Pippi Långstrump i centrum.

– Syftet var att informera om det breda utbudet och genera fler besökare till destinationen. Jag tror att en del företag fick en del bokningar direkt på plats. Vi hade också en tävling där man fick kombinera sin drömweekend i Vimmerby genom att välja övernattning, två upplevelser och två restaurang.

”Från början till slut”

Vimmerby Turistbyrå har organiserat liknande evenemang tidigare, men lördagen i Stockholm var den största hittills. Fler lär det bli framöver.

– Det fanns önskemål redan när vi åkte hem om att vi ska göra det igen. Nu har vi satt marknadsplanen för det här året, men vi ska titta på möjligheten att dyka upp på fler städer nästa år. Det här är möjligt tack vare medlemsupplägget som vi sjösatte ifjol där vi får in kapital som vi kan använda till marknadsföring. Det är ett samverkansprojekt från början till slut.

Följande 13 utställare deltog i Stockholm: Vimmerby Camping, Ingebo Hagar, Hotell Ronja, Björkbacken, Emilkraften i Mariannelund, Vimmerby Stadshotell, Sverigebyn, Kustcamp i Gamleby, Tuna Intresseförening/Smalsprået, Virum Älgpark, Oxgården, Astrid Lindgrens Värld, Astrid Lindgrens Näs och Vimmerby kommun. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt