Annons:

Oklart hur jobben i Vimmerby berörs: "För tidigt att säga"

Bergs Timber AB ser ut att förvärva Setras sågverk i Vimmerby. Hur det påverkar de drygt 50 anställda i Vimmerby är oklart. – Att säga hur det i detalj påverkar är för tidigt, säger Peter Nilsson, vd och koncernchef på Bergs Timber.

Annons:

I dag gick skogsjätten Setra och Mörlunda-företaget Bergs Timber ut med ett pressmeddelande om att de är överens om en avsiktsförklaring, som gäller en försäljning av Setras sågverk i Vimmerby. 

Köpet ska, om planerna inte går i stöpet, fullbordas under det fjärde kvartalet 2016. 

– Det har gått ganska fort det här. Vi ser att det finns potential för synergieffekter och vi vill expandera och köpa sågverk som passar. Av det vi har sett hittills passar det här in väldigt bra och även geografiskt passar det in väl, säger Bergs Timbers vd och koncernchef Peter Nilsson. 

"Dumt att säga något"

I dag jobbar drygt 50 personer på sågverket i Vimmerby. Hur köpet påverkar jobben i Vimmerby är oklart. 

– Det vet vi inte exakt än. Men vi tittar utifrån att det är en verksamhet som passar in och som vi ska köra på så mycket vi någonsin kan. I detalj hur det påverkar är för tidigt att säga. 

Kan det försvinna jobb i Vimmerby?

– Det är alltid dumt att säga något i detta läge, det är för tidigt att göra det. Vi ska titta på det i lugn och ro och komma fram med en ordentligt plan. 

"Passar in bra"

Tidigare i år köpte Bergs Timber upp sågverket Jarl Timber i Broakulla. Där varslades 25 personer efter köpet. Vad Bergs har för framtidsplaner med sågverket i Vimmerby vill inte Peter Nilsson gå in på.

– Det är för tididgt att säga något om det. Vi ser att det finns en stor potential och att det kan ge rejäla synergieffekter, både för råvara, marknad och logistik. Det är nära våra övriga sågverk och vi kan köra något liknande sortiment. 

Hur ser ni på sågverket i Vimmerby?

– Vi har sågverk i sydost och det sker en rätt stor strukturförändring just nu. Vi gör förändringar, Södra gör förändringar och Rörvik och så vidare. Vi är med på det här och nu ser vi att det här i Vimmerby passar in bra. Nu vill vi verkligen prova och se om det bär ända fram. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt