Annons:

Käll: ”Har ett symbolvärde”

Samhällsföreningens Jacob Käll tror inte att nedläggningen av Djursdala sågverk påverkar bygden drastiskt. Foto: Privat

Käll: ”Har ett symbolvärde”

Södra Woods lägger ned Djursdala sågverk. Därmed försvinner bygdens överlägset största arbetsplats. – Det är tråkigt förstås, säger Jacob Käll, ordförande i Djursdalas samhällsförening.

Annons:

I eftermiddags avslöjade Dagens Vimmerby att Djursdala sågverk kommer att läggas ned. Totalt berörs 15 medarbetare och sågverket är därmed Djursdalas absolut största arbetsplats.

– Vi vill se fler arbetstillfällen här och skulle tycka att det var jättepositivt med 15 nya jobb, så det här får ju motsatt effekt, säger Jacob Käll, ordförande i Djursdalas samhällsförening. 

 "Inte så drastiskt"

Käll är inte säker på att bygden kommer att påverkas negativt av beskedet.

– Det har ett stort symbolvärde och det ska inte underskattas, men jag tror att det är en väldigt liten del av de som försörjer sig här ute som försörjer sig på sågverket. På så sätt är det inte så drastiskt.

Djursdalas friskoleförening fick tidigare i höstas nej till att starta en friskola, delvis med tanke på att Skolinspektionen ifrågasatte elevunderlaget.

– Vi gjorde bedömningen bara på födelsetal och hur många som kunde tänka sig att anlita friskolan, det var inga spekulationer om inflyttning. Att 15 varslas på sågverket är en väldigt liten del av underlaget, jag vet inte ens hur många av de anställda som bor här. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt