Annons:

Ingen effekt av prissänkning på Krönsmon

Hittills har man inte sett någon effekt av prissänkningen på Krönsmon. På bilden Patrik Kinnbom. Foto: Simon Henriksson

Ingen effekt av prissänkning på Krönsmon

I juni sänktes priset på industrimark på Krönsmon med 25 procent. Nu kostar en kvadratmeter 130 kronor. – Det har inte gett någon effekt än, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

I maj föreslog utvecklingschefen Patrik Kinnbom att rabattera priset på industrimark på Krönsmon med 25 procent. Kostnaden skulle då gå från 175 till 130 kronor per kvadratmeter. Därmed skulle subventionen bli 65 procent på Krönsmon. 

I juni ställde sig kommunstyrelsen enig bakom förslaget och beslutet klubbades av ett enigt fullmäktige den 28 juni. 

Hittills har rabatten inte fått någon att höra av sig. 

– Nej, det har inte gett någon effekt än, men det gäller hela 2017. Just nu händer dock inte mycket, säger utvecklingshefen Patrik Kinnbom. 

Kan vara avgörande

Han tror dock att prissänkningen kan få betydelse inom kort. 

– Det kan defintivit vara avgörande om man får en förfrågan. Det handlar om större tomter och kommer det en industri, så pratar man om större arealer. Då är priset förstås avgörande, säger Kinnbom. 

När tror du att det lossnar?

– Det hänger på infrastrukturen och när det blir fullt på Ceos. När det blir fullt på Ceos, så finns bara Krönsmon kvar. Att infrastrukturen inte är färdig påverkar också, det är ett aber. Det finns ingen bra infart och vi vill ha igång en diskussion med Trafikverket för en permanent lösning från riksväg 23/34. Det kommer komma förr eller senare. Det stupar på det nu, det finns inga vägar och ingen belysning. Vi ordnar infrastrukturen när politiken säger ja till det. Just nu mäktar vi inte med den lösningen och utan vägar är det inte lätt att visa ett industriområde. Varför etablera sig om vägarna inte finns? Vi måste titta på det inför investeringsbudget 2017, men det ligger hos politiken och Miklós Hatházi (samhällsbyggnadschef). 

Tittar på permanent lösning

Den tillfälliga infarten blev aldrig av när kommunen ansåg att priset stack i väg. 

– Vi hade ett pris vad det skulle kosta, men då sa Trafikverket att de skulle bygga den, dubblade priset och det skulle bara gälla i fem år. Vi kan inte betala 4-5 miljoner för bara fem år. 

– Nu tittar vi på en permanent lösning lite mer norrut. Det skulle kunna bli en lösning för ALV också i sådana fall. Annars tänker vi att man tar baksidan in på området, men infrastrukturen görs när politiken säger ja till det. 

Finns det någon intressent nu?

– Nej, ingen. Men om ett år kanske Ceos är fullt, det har gått fort hittills. Var etablerar man sig då? Då finns bara Krönsmon. Jag blir inte förvånad om den första etableringen kommer under 2017. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt