Annons:

Nära med ny etablering på Ceos:

Patrik Kinnbom är nära att knyta ytterligare en ny etablering till Ceos-området.

Nära med ny etablering på Ceos: "Ett företag som växer"

Rautamo Wheels, Verktygsstallet och Vimmerby Bilcenter. Företagen har redan etablerat sig på industriområdet Ceos. Nu är nästa etablering nära. – Jag tror att det kan vara helt klart i december, säger utvecklingschefen Patrik Kinnbom.

Annons:

Industriområdet Ceos har redan fått tre etableringar. Nu är en fjärde etablering ytterst nära. I slutet av oktober ska utvecklingschefen Patrik Kinnbom träffa ett företag för att göra upp de sista detaljerna. 

– Det går framåt och vi har ett möte inbokat i slutet av oktober. Det som det handlar om nu är att de eventuellt ska ha mer mark än de tänkt sig från början, säger Patrik Kinnbom, som inte vill avslöja vilket företag det rör sig om. 

"Trångbodda i dag"

Företaget ska ha verksamhet i Vimmerby i dag, men känner att de behöver större lokaler för att kunna fortsätta växa. 

– De är trångbodda som det är i dag och är ett företag som växer hela tiden. Frågan är nu om hur mycket mark de ska ta, antingen kommer de göra det själva eller ihop med annat företag. I sådana fall handlar det om mellan 6-7000 kvadratmeter. Gör de det själva handlar det om 5000 kvadratmeter kanske, säger Kinnbom. 

Kommer det innebära nya arbetstillfällen?

– Det vet jag inte. De är hemliga om det, men kanske inte i ett första läge. 

När kan det vara klart?

– Men bra flyt så kan det vara uppe i fullmäktige i december. Det är en del detaljer och så först. 

Stort företag

Om Kinnbom får klart dealen med Vimmerbyföretaget återstår cirka 20 000 kvadratmeter på Ceos. Han har ytterligare två intressenter, men där är han mer i en inledningsfas. Det handlar dock om två större företag. 

– Det är två externa intressenter som tittar på samma område, mot ringleden där. Grejen är nog att båda inte får plats, så det handlar om vem som bestämmer sig först. 

Patrik Kinnbom vill inte avslöja hur stora företagen är, men säger att det handlar om "betydligt större företag". 

– Bollen ligger hos dem, de vet ganska mycket om Vimmerby. Vi har haft kontakt i en månads tid kanske. Det är stora investeringskostnader för dem och det är ett stort företag. Mer kan jag inte säga. 

Problem med Lantmäteriet

Rautamo Wheels byggnad står klar nere på Ceos. Men varken Vimmerby Bilcenter eller Verktygsstallets byggnation är igång. 

– Problemet är Lantmäteriet, som styckar tomterna åt oss. De ligger jättemycket efter i sin utövning. Det är extremt långa väntetider och det gäller hela Sverige. Det har fastnat där nu, vi försöker att trycka på för att få förtur, men alla säger samma sak. Det går inte. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt