Annons:

Maria Wester räknar med att runt 2 000 personer deltagit i Åbro Bryggeri och restaurang Brygghusets gemensamma tvådagarsevent. "Det har varit magiskt", säger hon. Foto: Stefan Härnström

"Det har varit magiska kvällar" – så många besökte tvådagarseventet

Maria Wester kan summera en fantastisk comeback för öltältet i Källängsparken. Åbro Bryggeri och Brygghusets gemensamma arrangemang lockade runt 2 000 personer, som firade in sommaren tillsammans.

Annons:

– Helgen har varit helt magisk på alla sätt och vis, säger Maria Wester, som jobbar med alla event och samtidigt är restaurangchef. Hon har just njutit av första sittande middagen på ett par dagar.

Det har varit hektiskt, som alltid med ett så stort event, men det har betalat sig i många nöjda besökare när öltältet gjorde comeback efter två års uppehåll på grund av pandemin.

Runt 2 000 glada, festande människor

Enligt Maria Wester besöktes öltältet av 700-800 personer på fredagskvällen och någonstans runt 1 300 på lördagskvällen, som också bjöd lite varmare väder.

– Så jag är jätte, jättenöjd, för man vill ju att de som är där ska få en bra upplevelse, säger hon. Det var något kallare på fredagskvällen, men lördagen var det helt okej väder och då hade vi ett bra tryck i baren och det vill man ju.

Hur har stämningen varit tycker du?

– Det har varit två fantastiska kvällar och det är så roligt att se alla glada människor umgås. Det bästa med det här är att det varit lugnt, polisen har inte behövt ingripa något direkt, utan alla har verkligen skött sig exemplariskt och det är roligt och jätteskönt.

Vad skulle du lyfta fram som det bästa med eventet?

– Alla besökare framför allt, att de valt att komma till oss när de kunde åkt någon annanstans, för nu är det mycket event överallt. Sedan vill jag lyfta fram hela styrkan som jobbar, vi är ett fantastiskt team som gjort detta och det skulle inte bli något utan all personal, så en stor eloge till dem för det är många, tunga timmar. Men det är väldigt, väldigt roligt.

Vågar du redan nu säga att det blir en fortsättning nästa år?

– Ja, det vågar jag nog säga även om jag inte kan lova något här och nu. Men jag skulle se fram emot ett öltält även nästa år.

Premiärkvällen underhöll Kalle Sellbrink och Apornas planet medan Västerviksbandet No More Angel stod på scen på lördagskvällen.

Annons:

Lotta Madestam

lotta.madestam@dagensvimmerby.se

073 848 65 05

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt