Annons:

Här kan du gå ut och festa i Vimmerby under julhelgen

Elov & Beny är Nöjespumpen i Södra Vi:s dragplåster på juldagen. Foto: Pressbild

Här kan du gå ut och festa i Vimmerby under julhelgen

Juldagen är en tid för stillhet med familj – eller för fest. Det finns aktörer i Vimmerby kommun som bjuder in till festligheter på juldagen. 

Annons:

Många personer återvänder till hemorten över julhelgen och juldagen har utvecklats till en festdag. 

Nöjespumpen i Södra Vi bjuder in till juldagsfest. Elov & Beny håller i en konsert på stora scenen och lokala bandet Cobillias uppträder i pubdelen. 

– Elov & Beny ska vara med i Melodifestivalen och vi har en känsla av att det blir en bra kväll. Det kanske inte blir fullt men det kommer bli mycket folk. Jag skulle gissa att det blir runt 1 000 personer, säger Lena Josefsson på Pumpen. 

Hur ser det ut med förköpsförsäljningen?

– Det brukar säljas samma dag eller strax innan så det är inget som man köper långt i förväg. Det är under de kommande dagarna som de kommer ramla på. 

"Körde vår julfest förra veckan"

Guldkant i Vimmerby håller öppet på juldagen och Stefan Stridell dyker upp som dj. 

– Vi hoppas såklart på mycket folk. Vi vill försöka hålla det ganska städat och samtalsvänligt för alla bekanta som vill ses och prata. Jag hoppas att det blir en plats för en äldre publik och inte bara ungdomar, säger Henrik Hemmingsson, restaurangchef på Guldkant.

Nattklubben Kharma håller öppet i kväll (fredag) och på julafton, men det blir inget evenemang på juldagen.

– Vi körde vår julfest förra veckan, dels för att det är enklare att få hit artister, dels för att vi har öppet sen fredag, julafton och nattklubbskväll med dj på nyårsafton. Att köra tre helger i rad med stora event kan bli ett för mycket, säger Kharmas ägare Christopher Novratidis. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt