Annons:

Hoppborgstivolit återvänder till Vimmerby – då är det dags

Hampus Thorstensson under fjolårets besök i Vimmerby. Foto: Jakob Karlsson

Hoppborgstivolit återvänder till Vimmerby – då är det dags

Vimmerbybördige Hampus Thorstensson satsade på ett stort barnevent förra året. Det blev succé – och nu ger han sig ut på ny turné.
– Det var helt självklart att vi skulle tillbaka till Vimmerby, säger han.

Annons:

Cirka 400 barn hoppade i de många olika attraktionerna i Källängsparken förra sommaren. Jämfört med de övriga platser Hoppborgstivolit besökte förra året var det många. 

Nu kommer Hampus Thorstenssons Hoppborgstivoli tillbaka till barnens stad. 

– Det var helt självklart att vi skulle tillbaka till Vimmerby av ett par olika anledningar. Nummer ett är att det är hemma, resten av turnén får anpassa sig så att vi kommer i rätt fas gentemot andra event i stan som Bullerby Cup och Semesterracet. Nummer två är sättet vi blev mottagna på ifjol, folk gick man ur huse trots duggregn och mitt i veckan. Det värmer ett Vimmerbyhjärta när det blir så, säger Hampus Thorstensson.

En lördag i år

Den 8 juli, vilket är en lördag, är det dags för Vimmerby att besökas i år. 

– Jag vill få en helg hemma i samband med tivolit.

Något särskilt mål med just dagen i Vimmerby finns inte. 

– Målet är att de som kommer ska få den bästa dagen på hela sommaren och att jag får krama lika många gamla kamrater som förra året. 

Bor i Kungälv

Hampus Thorstensson, numera boendes i Kungälv där han driver en bowlinghall, står bakom eventet med två andra.

– Vi har tagit stor lärdom av fjolåret gällande många saker och har utökat med flera attraktioner för att göra tillställningen än bättre, framför allt för mindre barn då de får ett helt eget hörn inne på området. 

Till skillnad från förra årets elva orter blir det 18 den här sommaren. Målet 2016 var att samla in 100 000 kronor till organisationen Min Stora Dag. Det landade på strax över 80 000 kronor. 

– Tanken med tivolit är att "Barn hjälper barn". Ifjol halkade vi på målsnöret gällande ambitionen att nå 100 000 kronor och för att försäkra oss om att vi kommer nå till målet och förhoppningsvis förbi så har vi utökat antalet orter.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt