Annons:

Folkfest när Diggiloo kommer till Vimmerby: ”Ganska väntat”

Diggiloo kommer att dra storpublik till Vimmerby på söndag. Foto: Pressbild/Malin Nilsson

Folkfest när Diggiloo kommer till Vimmerby: ”Ganska väntat”

På söndag rullar den stora sommarturnén Diggiloo in i Vimmerby för första gången. Och det kommer att bli en folkfest.
– Jag skulle tippa på att det börjar närma sig 4 000 sålda biljetter nu, säger Patrik Krall, producent för Diggiloo.

Annons:

Diggiloo har i vanlig ordning en stark uppsättning artister. I år hittar vi Charlotte Perrelli, Özz Nûjen, Tommy Nilsson, Robin Bengtsson, Wiktoria, Jessica Andersson, Andreas Johnson, Bruno Mitsogiannis och David Lindgren i artistuppsättningen.

Diggiloo-turnén kommer att stanna till på 22 platser i sommar och på söndag har turen kommit till Vimmerby och Ceosvallen.

Närmare 4 000 sålda biljetter

För ett par veckor sedan skrev vi att mellan 2 000 och 2 500 biljetter hade sålts till föreställningen i Vimmerby. Nu är det betydligt fler än så.

– Jag har inte följt siffran exakt, men skulle tippa på att vi börjar närma oss 4 000 sålda biljetter nu, säger Patrik Krall.

Han är inte förvånad att biljettförsäljningen har gått så bra.

– Ska jag vara ärlig så känns det ganska väntat. Vi har ju varit några gånger i Västervik tidigare, men annars har vi inte varit i den här regionen.

Kan ta in 5 500 åskådare

Patrik Krall bedömer att man kan ta in 5 500 åskådare på Ceosvallen.

– Den summan klarar vi av utan att behöva sänka kvalitén. Själva platsen kanske kan ta emot mer folk. Men för att ljudet ska bli det rätta och logistiken ska funka så är 5 500 vår övre gräns. Skulle det komma så många så stänger vi där. För att få tillbaka publiken måste vi bjuda på bra kvalité både på scenen och vid sidan om.

Diggiloo är ute på sitt 15:e år och har fått en bra start på turnén.

– Vi hade en kanonstart i Vänersborg och sen kom vi till ett utsålt Dalhalla (strax utanför Rättvik), där det alltid är häftigt, säger Patrik Krall.

Annons:

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt