Annons:

  • Premiär för Djursdaladagen – fullspäckad dag på Lindstorps kulle

    Hela fyra föreningar står bakom lördagens evenemang Djursdaladagen. Foton: Moa Nachtweij

  • Premiär för Djursdaladagen – fullspäckad dag på Lindstorps kulle

    Hästen "Just Raisen Above It" tillsammans med Nils-Erik Pettersson (Djursdala SK) och Jacob Käll (Samhällsföreningen). På hästen sitter Marie Ax Adolfsén.

Premiär för Djursdaladagen – fullspäckad dag på Lindstorps kulle

På lördag är det dags för den första stora Djursdaladagen, där allt från hoppborgar till presentation av Djursdalas nya logotyp kommer att ske. Syftet med denna dag är att visa allt som händer i Djurdala, och aktiviteterna är planerade för alla åldrar.

Annons:

Dagen arrangeras av Djursdala Hembygdsförening, Djursdala Sportklubb, Betelförsamlingen, Djursdala Samhällsförening samt Södra Vi-Djursdala församling. Redan våren 2016 började de olika arrangörerna spåna kring att samarbeta för att tillsammans skapa en händelserik dag som visar det bästa av Djurdala. ”Tillsammans är vi starkare” menar arrangörerna.

År 2016 arrangerades en minivariant av Djursdaladagen, med samhällsföreningen som arrangör. Runt 200 personer kom och detta år, med fler arrangörer bakom, är förväntningarna att lyckas locka ännu fler till Djursdala, enligt samhällsföreningens Jacob Käll.

Spännande projekt med universitet

De som kommer på lördag har ett fullspäckat schema att vänta sig. Djursdalas nya logotyp kommer att presenteras för första gången, tillsammans med annat marknadsföringsmaterial. Detta är inte bara viktigt för att locka utomstående till bygden utan även för de invånare som finns i dag.

Jacob Käll förklarar att det givetvis är viktigt att de som bor i Djurdala ska känna sig stolta över hur bygden presenteras, och därför satsas det mycket för att marknadsföra Djursdala på bästa möjliga vis. På lördag ska samhällsföreningen även presentera allt de har hand om, bland annat hur de samarbetar med Jönköping University i syfte för att förbättra bygdens välfärd, hälsa och ekonomi genom digital teknik.

 Känd från tv

För de minsta kommer det bland annat vara underhållning av ”Klumpe och Flink” (Joel Sandberg och Albin Hallingfors) som kommer framföra olika sketcher med viktiga budskap.

Det kommer även finnas en hoppborg och för de hästintresserade kommer ett nytt ridhus visas upp där hästen ”Just Raisen Above It” kommer få visa vad hon går för.

Utöver det kommer sportklubbens nya Enduro-klubb visa upp sina åk, det kommer ske bakning med Anna från Hela Sverige Bakar och pastorn Karl-Oskar Fredriksson från Betelförsamlingen kommer att hålla i en andakt. Även ett stort firande av Djursdala SK:s 75-årsjubileum är inplanerat.

Med andra ord har både befintliga Djursdalabor och besökare mycket att se fram emot. 

Moa Nachtweij

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt