Annons:

Grundaren Lasse Holm om Västervik:

Lasse Holm är grundaren bakom Diggiloo. Nu ser han fram emot att åter besöka Västervik. Foto: Bildbyrån

Grundaren Lasse Holm om Västervik: "Jättevacker plats"

Diggiloo återvänder ännu en gång till Västervik. Grundaren Lasse Holm är laddad för ännu en turnésommar.
– Det här är väldigt unikt, säger han. 

Annons:

Diggiloo har nu existerat i hela 20 år. I sommar väntar ännu en turné med bland annat Diggiloo-veteranen Jessica Andersson och stjärnskottet Lucianos. 

Grundaren Lasse Holm finns förstås också med när gänget ger sig ut på vägarna igen.

– Vi har firat 20-årsjubileumet hela året och det har varit ett omtumlande år. Det kommer i tv-rutan nu i december och vi laddar för fullt inför 2024. Det ska bli spännande. Det är fem nykomlingar och sju som har varit med tidigare, vilket ger en bra trygghet, säger Lasse Holm. 

Att hans skapelse fortsatt lever kvar är han enormt stolt över, säger han.

– Det är mycket förväntan igen och vi siktar på att det ska bli den bästa showen igen. Vi kommer låsa in oss i slutet av januari i den här kreativa cirkeln och efter fyra dygn kommer vi ut utmattade, men lyckliga. Då kommer vi känna "jäklar, vilken show det blir". Men dit är det en enorm process. Jag tror folk omedvetet känner att vår nyckel är kvalitet och åter kvalitet. 

"En för alla, alla för en"

Lasse Holm är mycket nöjd över den uppställning artister som Diggiloo har presenterat.

– Det känns jättespännande och jättekul. Vi har "Mamma Diggiloo" i form av Jessica Andersson, vi har Ann Westin, vi har Lucianos och vi har Dogge Doggelito. Lisa Sandell har varit med i 14 år. Det här skapar en grundtrygghet för våra rookies, så det är en jättebra blandning.

Vad är förklaringen till att Diggiloo drar storpublik år efter år?

– Det är blandningen av artister och kollektivets superglädje. Istället för att själva göra en timmes show, så är det ett kollektiv. Det är en för alla, alla för en. Det är väldigt unikt och den här familjekänslan smittar av sig. Allt är grymt välskött och det är ingen trängsel, ingen ovänlighet. Det är kvalitet och superklass på allting. 

Kommer till Västervik

Ännu en sommar blir det ett besök i Västervik. Den 19 juli är det dags.

– Vi kommer tillbaka för vi trivs så bra i Västervik. Det är en jättevacker plats med stark historia. Särskilt minns jag Visfestivalen under min tid som vän med Hootenanny Singers. Jag hade en fin tid med både Björn Ulvaeus och Hansi Schwarz. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt