Annons:

VIMMERBYPROFILEN SKA LEDA POPULÄRT PROGRAM

Alfred Svensson och Klas Eriksson som femteklassare. Foto: Pressbild

VIMMERBYPROFILEN SKA LEDA POPULÄRT PROGRAM

Vimmerbyprofilen Alfred Svensson, ursprungligen från Virum utanför Tuna, ska leda succéprogrammet "Smartare än en femteklassare". Han gör det tillsammans med parhästen Klas Eriksson.

Annons:

Discovery Plus tog över SVT-succén "Smartare än en femteklassare" och den första säsongen, som även sänds i Kanal 5, fick Markoolio och mamma Irma som programledare.

När det är dags för säsong två blir det en annan välbekant duo som ska leda programmet.

Det rör sig om Alfred Svensson och Klas Eriksson, mest kända från prisade humorduon "Leif och Billy" på SVT. 

– Det ska bli så spännande och kul att få programleda Smartare än en femteklassare tillsammans med Alfred. Jag tror det kommer bli en rolig och lärorik säsong, säger Klas Eriksson i ett pressmeddelande. 

"Fantastiskt kul"

I programmet sker fler förändringar. En tävlande blir nu två och det innebär att två kända ansikten kommer att ställas mot varandra i varje avsnitt. Deras skolkunskaper sätts på prov och de tävlar sig fram till den sista frågan. Till sin hjälp finns förstås vetgiriga femteklassare.

– Det ska bli fantastiskt kul att få leda Smartare än en femteklassare med Klas! Dessutom är jag nyfiken på hur mycket jag själv minns från skolan. Det kommer definitivt bli en rolig och utmanande upplevelse för alla inblandade, säger Alfred Svensson.

Programmet har premiär under våren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt