Annons:

Nytt quiz på Prime – Jens testar dig i kunskapsjakten

Jens Söderhäll testar ett nytt quiz på Prime under hösten. Foto: Privat

Nytt quiz på Prime – Jens testar dig i kunskapsjakten

Jens Söderhäll har testat Vimmerbyborna i musikkunskap länge. Nu inför Club Prime och Jens en helt ny sorts quiz – den här gången en väldigt klassisk variant.
– Vi vill locka en publik som inte är film- eller musikfanatiker, säger han om en av höstens nyheter.

Annons:

I sex års tid har Jens Nöjesquiz varit en del av Vimmerbybornas vardag. Först på Kharmas föregångare i form av Köket och Chaplin – och de senaste åren på Club Prime. 

– Det har varit musik, film, tv – ett nöjesquiz helt enkelt. Vi började i liten skala och så har det vuxit till vad det är nu, i början var det ju bara sommarsäsong. Nu är det en året runt-aktivitet och jag hoppas att folk fortfarande tycker att det är kul att Prime vill satsa, säger Jens Söderhäll.

Nu har man sedan i somras sjösatt en del nyheter – men den som älskar musikquizet behöver inte misströsta. Varannan vecka kommer det vara nöjesquizet, varannan vecka det nya kunskapsquizet.

– Det här heter Jens kunskapsjakt och är mer av en klassisk frågesport. Det är som Trivial Pursuit med alla ämnen utom musik och film. Nöjesquizet är djupt rotat, men det här började vi med i somras och sjösattes för att försöka locka en annan publik, en publik som kanske inte är film- eller musikfanatiker.

Inför vinstbegränsning

I det nya quizet, som kommer att vara jämna veckor, blir det frågor om geografi, religion, vetenskap, teknik, sport och fritid och så vidare. 

– Det är i stort sett allt som inte är film, tv eller musik. Man tävlar i tolv olika kategorier, så det blir inte bara frågor rakt upp och ned. Vissa kategorier kommer nog ändras från vecka till vecka. 

Dessutom har en vinstbegränsning införts.

– Några av våra stammislag är väldigt duktiga och folk har svårt att hamna på pallplats, därför införs en regel som gör att efter två raka pallplaceringar kan man inte få en pallplacering den tredje. Man får såklart tävla och veta sin poäng, men kan inte hamna på pallplats. Det ska förhoppningsvis röra om i grytan och göra det attraktivt för fler Vimmerbybor.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt