Annons:

Visfestivalen släpper sista artisterna - folkkär sångerska bland namnen

Alla namn till sommarens upplaga av Visfestivalen är nu släppta. Foto: Arkivbild, Stefan Härnström

Visfestivalen släpper sista artisterna - folkkär sångerska bland namnen

Festivalledningen bakom Visfestivalen har under vintern släppt ett gediget program till årets upplaga av folkfesten i ruinen. I dagarna släpps de sista programpunkterna – en spännande blandning med både återvändare till visfestivalscenen och nykomlingar.  Bland namnen finns både en av våra mest folkkära artister, och namn med lokal förankring. 

Annons:

Fyra ytterligare akter till årets visfest i slottsruinen har nu presenterat, och med dem står sommarens program helt klart. 

En mindre variant av visfestivalen eget ”all star band” Fest Totale kommer även i år att finnas med bland programpunkterna, denna gång under namnet ”Förfest Totale”. Bandet står på scenen under fredagskvällen.

”Johan Johansson har återigen dragit ihop sina vänner, dock i en mindre sättning, därav namnet Förfest Totale. Det lär bli drag i ruinen!” skriver festivalledningen om bokningen i ett pressmeddelande. 

Ytterligare en programpunkt blir sjungande komikern Ola Aurell. Han har tidigare uppträtt på festivalen och gör come-back på scenen under fredagskvällen. 

”… lite av ett kultförklarat kärleksbarn mellan standup och visa. Hans egensinniga sånger rör sig fritt mellan genialiskt och sjukt, mellan fniss och finess och mellan det mörkt roliga och roligt mörka. Eller helt enkelt… han ger oss ett gott skratt. ”

Firar 20 år som artist - 

Under lördagen kommer jubilerande Petra Marklund stå på scenen. Petra, med sin bakgrund som en av Sveriges mest folkkära artister och megahits som ”Händerna mot himlen”,  firar i år 20 år som artist, och kommer bjuda på lite av varje från åren som gått. Dessutom har hon en särskilt passande överraskning till Västervikspubliken: 

”Petra Marklund bjuder även på låtar från Björn och Bennys låtskatt. Vilket passar alldeles utmärkt på Visfestivalens scen.” skriver festivalledningen. 

Lördagskvällen kommer också bjuda på en artist med lokalförankring när Mika Olavi, som varit elev på Visskolan i Västervik dessutom tilldelats Hansi Schwarz-stipendiet äntrar scenen. 

Jesper Lindell Band, som turnerar flitigt runt om i Sverige, och så sent som förra veckan spelade i Västervik kommer också åter under Visfestivalens lördagkväll. 

 

Annons:

Johanna Karlsson

johanna.karlsson@dagensvimmerby.se

070 818 84 77

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt