Annons:

Olivers tweet blev viral:

Oliver Cook Wenström skrev en tweet om restaurangbranschen som fick stor viral spridning. Foto: Privat

Olivers tweet blev viral: "Skrevs med glimten i ögat"

Oliver Cook Wenström jobbar inom restaurangbranschen. Nyligen skrev han en tweet som fick stort genomslag.
– Jag skrev det väl egentligen för att jag tycker det är synd hur vissa människor beter sig på krogen ibland, säger han.

Annons:

"Tänk om restauranger fick recensera gäster och andra restauranger fick ta del av recensionerna för att sedan utifrån dessa avgöra ifall gästen är välkommen eller inte på ens krog. Typ. Anders, 45, en stjärna. Pissade på ringen och staplade tallrikar". 

Så skrev Oliver Cook Wenström på Twitter. Tweeten nådde Facebook-sidan "Hänt på restaurang", där personer inom restaurangbranschen publiceras efter dråpliga eller tänkvärda inlägg. Där fick Olivers ord snabbt spridning.

– Jag skrev det väl egentligen för att jag tycker det är synd hur vissa människor beter sig på krogen ibland. Framförallt hade vi en incident för några veckor sedan som var bland det grövsta jag varit med om och då känner man lite att personen i fråga borde bränt sina chanser för att besöka restauranger hädanefter. Dock ska det sägas att det var med glimten i ögat det skrevs, säger Oliver Cook Wenström. 

"Annorlunda och tuff bransch"

Personen som driver sidan känner Oliver och såg hans Twitter-inlägg. 

– Han tyckte det var värt att publicera och där fick det sedan spridning. Att det gillades av branschfolket handlar väl om att det finns någonting i det jag skrev, att vissa människor kanske inte skulle bete sig på det viset som de ibland gör om det fanns något liknande. På samma sätt som restauranger tar till sig av kritik alla gäster skriver.

Att jobba inom restaurangbranschen kan vara tufft, säger han. 

– Restaurangbranschen är en annorlunda och väldigt tuff bransch som man måste älska för att orka. Man gör det för kärleken till mat, dryck och människor. Jag har väldigt stor respekt för alla i branschen. Vill ändå avsluta med att säga att de flesta gäster är fantastiska och utan dem hade mitt samt mina restaurangkollegors jobb inte varit så kul som det är.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt