Annons:

POPULÄR FÖRENING GÖR STOR UNGDOMSSATSNING

Thimmie Berglund, Jon Seberg, Ylva Lee Lindell, Christopher Månsson och Hanna Svensson står bakom Komedianternas ungdomssatsning. Foto: Komedianterna

POPULÄR FÖRENING GÖR STOR UNGDOMSSATSNING

Komedianterna är mest känt för sina teaterproduktioner och stadsvandringar. Nu sparkar man igång en egen ungdomsverksamhet med både en dramagrupp och en cirkusskola.
– Det ger ett bra alternativ till sportverksamheten som finns i Vimmerby i dag, säger Hanna Svensson.

Annons:

De två olika kurserna kommer att startas i mitten av april och drivas fram till sommaren. Till att börja med handlar det om en gång i veckan för respektive grupp.

– Vi riktar oss mot ungdomar i åldern 10-15 och vi tror och hoppas på ett stort intresse, säger Hanna Svensson som tillsammans med Ylva Lee Lindell, Christopher Månsson, Thimmie Berglund och Jon Seberg kommer bedriva verksamheten.

 "Blir ett test"

Både dramakursen och cirkusskolan är helt nya aktiviteter för ungdomar i Vimmerby.

– Vi har inte haft så mycket ungdomsverksamhet och det här är ett bra sätt att få nya medlemmar och ger ett alternativ till sportverksamheten som finns i Vimmerby i dag. Cirkusskolan kommer innehålla jonglering, akrobatik och den typen av saker. Man kan självklart vara med i båda klasserna.

Vad tror ni om intresset?

– Vi har mest pratat med folk vi känner och man tycker att det är ett kul initiativ och något nytt. Vi hoppas att många är intresserade, men det här blir ett test och sedan får vi se, säger Christopher Månsson.

Komedianterna kommer att presentera verksamheten under ett öppet hus nästa lördag.

– Då blir det information och work shops.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt