Annons:

Nytt drag efter fjolårets miss: ”Visst känner man revanschlusta”

I helgen är det dags för musikevenemanget "Majdagarna flyttar till mars" på Metropol i Hultsfred. Foto: Ossian Mathiasson

Nytt drag efter fjolårets miss: ”Visst känner man revanschlusta”

Fjolårets upplaga av Majdagarna krockade med andra evenemang i maj. I år läggs tvådagarsfestivalen i Hultsfred – i mars.
– Visst känner man revanschlusta. Jag är positiv och laddad för helgen, säger arrangören Simon Byskén.

Annons:

För första gången arrangeras inte Majdagarna i just maj.

Arrangörerna har valt att överge maj månad – och satsa i mars. Första året höll de till i Folkets Park i Hultsfred och i fjol klev man in på Metropol och tidigarelade evenemanget till första helgen i maj.

– Då krockade vårt evenemang med andra evenemang, bland annat punkhelgen på Hotell Hulingen och balen i Hultsfred. Det var få personer som kom till oss då och nu vill vi se hur det går i en annan månad. Visst känner man revanschlusta. Jag är positiv och laddad för helgen och vad som komma skall, säger Simon Byskén.

Bra tryck på förköpen

Det är tredje gången gillt som gäller. Arrangörerna ser fram emot helgens musikupplevelser på Metropol och hoppas att människor i alla åldrar sluter upp.

– Det känns grymt bra, jag har en positiv känsla. Förköpsbiljetterna har sålt bra och jag vill hålla det osagt om hur många vi har sålt men det ser bra ut, säger Simon Byskén.

Hur mycket folk hoppas ni kommer på festivalen?

– Så mycket som möjligt, givetvis. Det är det som är utgångspunkten och det handlar väl om några hundra personer, säger han.

Här är artisterna som uppträder

I kväll spelar Lifvens och Dimpker Brothers på pubscenen och i morgon slår man till rejält med musik i konserthallen och på pubscenen. Då uppträder Björn Rosenström, Trofast, Steso Songs, Elin Namnieks, Rayday, Pagan Picnic och St. Jimi Sebastian Cricket Club.

– Vi känner att vi har något för alla, en folklig anda helt enkelt. Vi riktar oss till människor i alla åldrar, det är svårt att sätta något spann. Björn (Rosenström) borde både unga och äldre vilja se, säger han.

Någon artist som du är extra nöjd med att ni har fått till er?

– Ska jag vara ärlig så är jag nöjd med hela lineupen, alla är bra på sitt sätt. Jag tycker att vi har nått en bred målgrupp. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt