Annons:

Världsmästaren:

Glad efter pengarna och världsmästartiteln. Det var Magnus Strömsten, bäst i världen på trav. Foto: Andreas Brodin

Världsmästaren: "Kan bli en ny bil"

Vimmerbybon Magnus Strömsten kan numera titulera sig världsmästare i V75. För vinsten belönades han med 250 000 kronor. – Det var en klar lättnad när jag fick den sista frågan, säger världsmästaren.

Annons:

Bäst på trav – i hela världen. Det är Vimmerbys travexpert Magnus Strömsten. För en stund sedan blev han världsmästare i V75 2015 och är nu 250 000 kronor rikare. 

– Det var tajt, semifinalen kändes sådär liksom. Tio frågor av 15 var jag säker på och jag var tveksam på att det skulle räcka. I finalen märkte jag snabbt att den äldre herren inte hängde med, säger Magnus Strömsten. 

När finalen tog paus ledde Strömsten med 4-3 över österrikaren. Den äldre herren var distanserad. 

– Då kändes det bra, jag hade serven och kunde avgöra på egen hand. Men när han tog några frågor blev jag osäker på om han hade matchboll eller inte. Men sedan förstod jag att jag hade en chans till. 

Hur kändes det när du fick sista frågan?

– Frågan jag fick gällde Nimbus C.d. och då var jag på plats, så den var jag säker på. Det var en klar lättnad. 

Ger bort pengar

När Dagens Vimmerby når världsmästaren njuter han av en kall öl. 

– Jag sitter med en sliten Mariestad och hoppas på bättre kvalitet ju längre kvällen lider. Vi ska käka julbord, men nu vet jag inte om jag får ner något. Det var lite nerver, men det blir nog med bättre efter en stänkare. 

Vad ska du göra för pengarna?

– Jag gör samma deal som med hästarna, så jag ger fem procent till min systers grabbar (Edvin och Svante). Det blir fina tusenlappar för dem. Annars blir det något reseaktigt och någon uppdatering på bilfronten. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt