Annons:

Eddie Oliva trivdes i Storebro:

Eddie Oliva trivdes verkligen i Storebro. Foto: Ossian Mathiasson

Eddie Oliva trivdes i Storebro: "Jättefin publik"

Eddie Olivas autograf var inte riktigt lika eftertraktad som Samir & Viktors, men visst fanns det många som njöt av att höra den italienskfödde sångaren.
– Det fanns några pensionärer som var här för mig, säger han och skrattar.

Annons:

1981 var Eddie Oliva på mångas läppar när han toppade Svensktoppen med "Vara vänner". I går var han en av artisterna på Allsången i Storebro. 

– Det är första gången jag här, men det är verkligen jättetrevligt. Att ABBA varit här och Demis Roussos gör det ännu häftigare, säger Eddie Oliva. 

Vad säger du om mottagandet från publiken?

– Jättefin publik. Jag vet ju att de är här för Samir, men samtidigt finns det några pensionärer som är här för mig, som gillar italienska sånger. Jag visste inte ens var det här låg, men det är jättetrevligt.

Bästa jobbet

Eddie Oliva har hunnit bli 70 år gammal, men har inga tankar på att lägga ned karriären.

– Det är det bästa jobb man kan ha, att få jobba med sin hobby är det bästa man kan göra. Jag turnerar hela juli nu, jag har varit i Göteborg, Helsingborg och lite överallt.

Släpper du någon ny musik?

– Det är svårt med cd, jag är ju ingen spotifyartist. Men jag har skrivit en sång till påven, som blev uppskattad i Italien. Jag har också spelat in en sång som handlar om migranterna i Italien. Den heter "Förlåt mig broder, migrant". Den handlar om deras svåra situation och för att vi inte tar emot dem på det sätt som vi borde.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt