Annons:

KLART: Så blir juldagen – årets stora hemvändarfest

Det blir stora juldagsfester på tre ställen i Vimmerby kommun. Foto: Pixabay

KLART: Så blir juldagen – årets stora hemvändarfest

Att ta en öl med den där polaren du inte träffat på minst ett år är väl något att se fram emot. Snart är årets stora hemvändardag här – och både Club Prime, Kharma och Nöjespumpen är laddade inför årets juldagsfest.

Annons:

För bara några år sedan var Vimmerbys krog- och uteliv i stort sett helt dött. Nu finns det tre ställen som slåss om att få just dig som gäst på juldagen.

Club Prime väljer att satsa på ett nytt koncept och har ingen liveartist i år. Däremot blir det dj- och ljusshow på Mässhallarna den 25 december.

– Vi slår på stort på tekniken i år. Det blir en skön dj- och ljusshowsfest, med sköna dj:s som kör allt från 80-talet till nutiden. Vi kommer givetvis ha igång barnerna och hoppas på röj, säger Wisam Salim. 

Varför väljer ni att inte köra någon artist i år?

– Dels är det en svårighet att få tag i artister just den här dagen, men vi inser också att juldagen är en tradition för hemvändare och alla som bor i Vimmerby att komma ut, träffas, umgås och känna atmosfären. Det är det som är det viktiga, men det är inte slut med artister. Vi kommer lägga krut på det tills våren sen, säger han.

Förväntningarna är höga inför årets juldagsfest.

– Vi har haft tusentals besökare förr och hoppas på en hel del i år också. Juldagen är ju en stor dag och vi håller på med mycket förberedelser just nu. För mig blir det den första juldagen och jag har höga förväntningar. Vi har märkt att det är många som hör av sig med frågor och funderingar. Det finns en stor efterfrågan och det är glädjande. 

Artist på Kharma

Kharma satsar dock på en artist i år också. Niklas Grahn, mer känd som Niello, kommer till Kharma på juldagen. Hiphopartisten från Malmö är troligen mest känd för låten "Legenden", men har släppt flera populära låtar.

– Det blir nattklubb, liveartist och fullt ös. Det kommer bli jäkligt skoj, det är svårt att få tag i någon till juldagen, men via våra kontakter löste det sig med Niello. Det känns klockrent att få hit honom, säger Kharmas Christopher Novratidis.

Hela stället kommer att vara öppet för den festsugne.

– Jag hoppas det blir fullt, förväntningarna är alltid på topp, säger han.

Kharma kommer också att ha öppet på nyårsafton och självaste julafton.

– Vi ser att intresset för att gå ut på julafton blir allt större. Man har varit hemma hela dagen med släkt och vänner, och börjar bli lite rastlösa. Det brukar vara jättebra stämning, alla är glada och det är inte särskilt mycket fylla. Man går ut och snackar och gör av med det överskott av energi man samlar på sig, säger Novratidis och fortsätter:

– På nyårsafton kör vi också nattklubb, men ingen artist. Det blir lite kaka på kaka eftersom vi har det på juldagen. Nyårsafton är mer av en partydag, där man bara vill ut och festa.

Wahlströms spelar

Men det slutar inte med Prime och Kharma på juldagen. Även Nöjespumpen i Södra Vi har hemvändarfest. På Nöjespumpen kommer ett av Sveriges mest populära dansband, Wahlströms, att uppträda. Bandet har ett flertal kända låtar i sin repertoar, däribland "Blå blå ögon". Även Per Melkerz, som består av tidigare Farmendeltagaren Melker Djurstedt och Bonde söker Fru-kändisen Per Solberg, kommer spela på Pumpen. 

Det blir även dj i baren.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt