Annons:

Premiär för Primes bingokvällar: ”Otroligt taggad”

Fredrik Thalin bjuder in gäster till Primes bingo varje onsdag framöver. Foto: Simon Henriksson

Premiär för Primes bingokvällar: ”Otroligt taggad”

I morgon kväll är det stor premiär för Primes nya satsning på onsdagsbingo. ALV-bekantingen Fredrik Thalin kommer att leda talkshowen. – Det känns jättebra, roligt och spännande, säger han.

Annons:

Bingo och intervjuer med vardagshjältar. Det är grundingredienserna i Primes stora onsdagssatsning i höst. I morgon är det premiär för onsdagsbingon som leds av Fredrik Thalin, av många känd om mångårig skådespelare i Astrid Lindgrens Värld.

– Jag känner mig otroligt taggad och de jag pratat med tycker att det känns som ett kul koncept. Även om det blir samma upplägg varje onsdag kommer det att bli helt olika kvällar och mycket kommer vara improviserat. Det känns roligt, pirrigt och spännande, men framför allt ska det bli fantastiskt att få göra en sådan här grej, säger han.

”Folksjäl gånger tusen”

Konceptet har Fredrik Thalin utvecklat tillsammans med Primes nya verksamhetsledare Martina Bergqvist.

– Det började med att Martina hörde av sig och ville göra något under onsdagskvällar och sedan har vi bollat det här fram och tillbaka. Jag har stoppat in mina erfarenheter och vi har gjort det ganska mycket tillsammans. De har sin syn och måste tänka på restaurangdelen medan jag tänker konstnärligt och publikmässigt. Bingodelen hade Martina sett någon variant av i Göteborg och tyckte att det var en rolig grej. Bingo är folksjäl gånger tusen och något som alla har en relation till.

”Himla bra kombo”

Bingon kryddas med gäster – och kanske inte de som är allra mest i rampljuset. I stället är tanken att lyfta fram de många personer som hjälteinsatser i vardagen.

Först ut är Josephine Svensson, rektor, Wisam Salim, områdeschef på kommunens kostenhet, och Amanda Karlsson, journalist och grundare av megapopulära ”Mordpodden”.

– Det känns som en himla bra kombo. Jag har känt Wisam och Amanda sedan ALV-tiden och de har gjort otroligt spännande resor på olika sätt. Till det kommer Josephine och det känns som en stark premiärtrio.

”Ska våga gräva”

Premiären i morgon blir också Thalins debut som talkshowvärd.

– Renodlad talkshow har jag inte gjort, utan jag har mer varit konferencier. Jag har skådespelat i en talkshow, men nu ska jag göra det som mig själv med riktiga fina gäster. Jag vill att gästerna ska vara i fokus, det är mycket för deras skull vi gör det här. Vi vill lyfta fram människor som inte får så mycket kredd annars och det ska vara en kombination mellan underhållning och allvar. Vi ska våga gräva lite. 

Frilansare sedan augusti

Efter 15 år på Astrid Lindgrens Värld slutade Thalin sin tjänst i augusti. Nu väntar en spännande frilanstillvaro.

– Jag vill satsa på frilanslivet till 100 procent. Dels kommer jag göra det här och många konferencierjobb här och där. De sista veckorna har jag jobbat med utbildningsteater med försvaret och jag har lite annat på gång inom musikalsvängen, men det är inte officiellt än. Det är en skön mix.

Hur känns det att lämna ALV efter så många år?  

– Det känns både och. Jag har inte jobbat som skådespelare sedan 2014, så för mig är det inte jättenytt att jag inte ska vara där. Jag har jobbat på företaget i en tredjedel av mitt liv och det har varit fantastiska år, men jag tror inte vi gör slut helt och hållet. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt