Annons:

Rayday julshowar på Metropol – med lokal stjärna

Raydays frontman Per Backstad är taggad inför årets julshower på Metropol. Foto: Jakob Karlsson

Rayday julshowar på Metropol – med lokal stjärna

Det lokala bandet Rayday står för årets julshow på Metropol i Hultsfred. Med sig i uppställningen har de unga löftet Elin Namnieks från Locknevi. – Vi är otroligt glada för att kunna presentera Elin, säger bandets frontperson Per Backstad.

Annons:

Med varierande intensitet har det lokala bandet Rayday stått på många scener i trakten under nästan lika många år. Nu i höst gör man något av en nysatsning. Bandets gamla hit ”Time for a Rayday” från 2001 har släppts på Spotify – och man har också spelat in en helt ny låt.

I november släpps ”Stay” på Spotify.

– "Stay" visar upp en lite mindre glättig sida av Rayday fast med en modern ljudbild – vatten har flutit under broarna och alla utom trummisen är en bit över 40 - med allt vad det innebär. Vi spelade vi in låten i Oskarshamn i vintras med den eminente Mikael Rosman bakom spakarna. Det är en ganska "vanlig" poplåt med tydlig melodi och temat "hjärta och smärta", säger Per Backstad.

"Välkänt och ösigt"

Rayday har gjort närmare 20 spelningar i år, vilket är nytt rekord. Till jul får man förtroendet att hålla i Metropols årliga julshow.

– Vi är ju till 99,5% ett party- ochcoverband numera så vi har gott hopp om att kunna leverera en bra helkväll till julmaten och drycken. Åren 2004-06 gjorde vi julshower på Pumpen i Södra Vi som blev väldigt uppskattade - vad vi minns... Vi hoppas på lyckade julshower med nöjd publik. Det blir fokus på välkänt och ganska ösigt material, men även några mera stämningsfulla nummer och lite eget material.

Förstärks av Lina och Elin

Rayday kommer att förstärka uppsättningen under julshowerna med Lisa Sandstedt från Virserum och Elin Namnieks från Locknevi.

– För säkerhets skull har vi i år garderat oss med två fantastiska gäster. Lisa Sandstedt har erfarenhet av så skilda världar som musikal, kyrkomusik och fullt ställ! Lisa har gjort mycket shower och bland annat gästat traktens storheter Lifvens. Hon är en väldigt duktig sångerska och pianist som vi tror kommer att lyfta upplevelsen enormt, säger Per Backstad och fortsätter:

– Sen är vi otroligt glada att kunna presentera Elin Namnieks som ju är en hårt satsande, ung och talangfull tjej. Elin kommer att bjuda på både eget material, men även covers och jullåtar. Vi gjorde en spelning ihop med Elin och hennes kompis Mollie Lindén i somras på Prime som var riktigt lyckad. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt