Annons:

Gustafsson (KD) vill se GC-väg i Gullringen – redan i år

Kristdemokraten Ola Gustafsson vill använda budgetmedel som blivit över till en GC-väg i Gullringen. Foto: Jakob Karlsson

Gustafsson (KD) vill se GC-väg i Gullringen – redan i år

I kommunens investeringsplan är den eftertraktade GC-vägen i Gullringen planerad till 2021. Det är alldeles för sent anser kristdemokraten Ola Gustafsson.

Annons:

I dag lämnar Gustafsson därför in en skrivelse till kommunstyrelsen där han kräver att projektet tidigareläggs. Gustagsson har tidigare motionerat i ärendet. 

Så här skriver Gustafsson i skrivelsen: 

"Efter att folkomröstningen ledde till beslutet att skolan ska finnas kvar har invånarna i Gullringen på olika sätt åter aktualiserat frågan. Den positiva utvecklingen för ortens husfabrik är glädjande för hela kommunen men medför också att den tunga trafiken på Storgatan ökar. Behovet av att ge fotgängare och cyklister en säkrare trafiksituation blir därmed än mer angelägen."

 Gustafsson menar att historien visar att hela investeringsramen sällan utnyttjas och att det finns ett antal miljoner över från 2016 års investeringsbudget som kan användas till projektet. Helst vill han se att GC-vägen anläggs redan i år. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt