Annons:

Ifrågasatte integrationsprojekt för kvinnor:

Anneli Jakobsson (SD) ifrågasatte varför ett integrationsprojekt endast är till för kvinnor.

Ifrågasatte integrationsprojekt för kvinnor: "Varför inte män?"

Vimmerby kommun har ett integrationsprojekt som ska ge utrikesfödda kvinnor jobb. Europeiska socialfonden har stöttat ekonomiskt. SD-ledamoten Anneli Jakobsson ifrågasatte projektet på måndagens fullmäktige.

Annons:

Sverigedemokraten Anneli Jakobsson vill ha igång ett gammalt integrationsprojekt igen. 

– Det fanns ett integrationsprojekt förr, som hette Citadellen. Det fungerade alldeles utmärkt, varför finns inget liknande i dag? Man pratar om att integrationen ska fungera så himla bra, men det händer ingenting. Så min fråga är varför inte införa något liknande? 

Socialnämndens ordförande Eva Berglund (S) fick svara. 

– Citadellen var ett projekt vi hade för kvinnor och det är ganska många år sedan nu. På något sätt lades det ner av sig själv kan man säga. Det vi har nu är arbetskraftsintegration för kvinnor. Det är ett projekt som vi har beviljats pengar ur den Europeiska Socialfonden (ESF) för och det är ett treårigt projekt, svarade nämndens ordförande. 

Men Anneli Jakobsson var inte helt nöjd över det svaret.

– Då undrar jag: varför just kvinnor och inte män? 

Eva Berglund (S):

– Nyss ville du ha igång Citadellen och det var för kvinnor? Nu presenterar vi ett integrationsprojekt för just kvinnor. Vi vet att kvinnor har det betydligt svårare att komma ut på arbetsmarknaden än männen, därför startar vi upp det här. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt