Annons:

Ordföranden i VOK rasande:

Så här ser kommunens planer för VOK-skogen ut. Foto: Vimmerby kommun

Ordföranden i VOK rasande: "Undanhållit sanningen"

En förskola i VOK-skogen och troligen mer byggnation i skogen i framtiden. Vimmerby Orienteringsklubbs ordförande Bertil Axelsson är rasande över beskedet. – Jag är väldigt besviken på kommunen som gör så här, säger han.

Annons:

Under måndagen hölls ett möte mellan VOK:s ordförande Bertil Axelsson och politiker och tjänstemän i Vimmerby kommun. Där berättade kommunen om planerna.

– Till en början var de överraskade, men sedan var de ganska positiva till det. VOK vill gärna komma i kontakt med framtida aktiva. Där har de sin rekryteringsbas. Det går också att kombinera detta med ridspår, sa Tomas Peterson (M) på en presskonferens tidigare i dag. 

Något Bertil Axelsson inte vill skriva under på. 

– De undanhöll sanningen för mig. Då var det bara tal om spåren och att det fanns planer på en förskola. Något annat pratade de aldrig om och jag fick inte se någon karta, säger Bertil Axelsson. 

Han är mycket upprörd – och känner sig illa behandlad. 

– Jag är förbannad, de behandlar mig ju som luft. Jag är väldigt besviken på kommunen som gör så här. Det är inte bara vi, utan skolorna har ju också sin verksamhet här. 

"Förstör för allmänheten"

Enligt Bertil Axelsson kan påverkan på skogen och VOK bli väldigt stor. 

– Vi har kämpat sedan 70-talet för att behålla det här området, men kommunen kommer tillbaka gång på gång till att man vill exploatera det. Det är ju vår idrottsplats det här och vi kan inte ha det någonstans. Enligt planen ska de ta halva området och det är ju hälften av vår skog det här. Det här försämrar våra möjligheter på alla sätt och vis och det försämrar för skolorna. Det förstör för allmänheten också. Det är många som motionerar i skogen.

Orienteringsklubbens ordförande känner sig lurad. 

– De behandlar mig ju inte ärligt. Jag förstår om de inte vill släppa något innan, men då skulle de inte ha kallat mig till något möte. Med mig pratade de bara om förskola och motionsspår, inte på att det fanns planer på att bygga ännu mer. 

Besvikelse

Även Christian Olivestam, verksam inom VOK, är besviken. 

– Det blir svårt för en orienteringsklubb att bedriva sin verksamhet om man inte har ett närområde. Dessutom är ju det här hela Vimmerbys motionsområde. Halva Vimmerby är här, inte bara vi orienterare. Att de skulle sno lite av hörnen var ju helt okej. 

Han vill att beslutet omprövas. 

– Jag tycker att det finns all anledning till det. Det här är ett viktigt område och det måste finnas fler håll att expandera åt.

Styrelsemöte i morgon

Under onsdagen kommer föreningen ha ett styrelsemöte. Det är inte extrainsatt, men frågan kommer naturligtvis komma upp. 

– Jag kan egentligen inte uttala mig mer förrän efter det, säger Bertil Axelsson. 

Nu överväger Bertil Axelsson att trappa ned sitt engagemang. 

– Det gör ont i hjärtat. Det är ju här vi har vår verksamhet och det här betyder mycket för oss. Det är klubben som har byggt den här anläggningen. När man blir behandlad så här så överväger jag att minska mitt ideella arbete. Jag är väldigt besviken och det tror jag att många är. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt