Annons:

Ersättare till Högberg dröjer – då ska det vara klart

Foto: Arkivbild

Ersättare till Högberg dröjer – då ska det vara klart

Profilerade socialdemokraten Peter Högberg lämnar inom kort alla sina tunga uppdrag. Vem som ersätter honom i bland annat kommunstyrelsen och vice ordförande i kultur- och fritidsutskottet är ännu osäkert.

Annons:

Kort före jul deklarerade Peter Högberg att hans tid som heltidspolitiker är förbi. Högberg har varit en av Socialdemokraternas mest profilerade politiker i Vimmerby och haft flera tunga uppdrag, inte minst inom regionen.

Klart är att Cissi Hammar kommer toppa regionlistan för Vimmerbykretsen. Men vem som ersätter Högberg på de tunga posterna i kommunen fram till valet är oklart.

– Vi skulle egentligen ha haft det framme nu, men eftersom kommunfullmäktige blev inställt lät vi det gå ett tag till. Det är inte långt tills ett nytt val och pricnipen är att en ersättare går upp som ordinarie. Det är så principen brukar vara, säger Eva Berglund, ordförande i Vimmerby Arbetarekommun.

Det hela ska vara klart till februari månads fullmäktige.

– Vi har inte tagit det i gruppen än, men det ska vara klart inom kort.

Under våren kommer Högberg lämna sina uppdrag. Bland de tyngsta märks rollen som vice ordförande i kultur- och fritidsutskottet, styrelseposten i Vimarhem och ledamotsrollen i kommunstyrelsen.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt