Annons:

Här hamnar Tomas Peterson (M) i länets löneliga

Tomas Kronståhl (S) till höger är den som tjänar bäst av länets kommunalråd. Tomas Peterson (M) till vänster på bilden är delad trea.

Här hamnar Tomas Peterson (M) i länets löneliga

En delad tredjeplats i Kalmar län. Det hamnar Tomas Peterson (M) på när det gäller lönen för kommunstyrelsens ordförande i de tolv kommunerna. Tomas Peterson har en månadslön på 57 420 kronor.

Annons:

Det är P4 Kalmar som har kartlagt arvodena för toppolitikerna i Kalmar län. 

Den som har högtst lön av kommunalråden i länet är Västerviks Tomas Kronståhl. Socialdemokraten har 63 800 kronor i månaden. 

– Det visste jag faktiskt inte. Vi har som princip här i Västervik att kommunstyrelsens ordförande har samma ersättning som en riksdagsman, säger han till P4 Kalmar. 

Västerviks kommun är den enda som betalar ut 100 procent av vad en riksdagsman tjänar i lön till sitt kommunalråd. Övriga kommuner ligger mellan 60 och 95 procent.

Tvåa i lönelistan kommer Johan Persson (S) i Kalmar och Henrik Yngvesson (M) i Mörbylånga. De båda har 60 610 kronor. 

Delad trea hamnar Tomas Peterson (M), ordförande i kommunstyrelsen i Vimmerby. Han tjänar 57 420 kronor i månaden och det gör även Roland Åkesson (C) i Mönsterås och Peter Wretlund (S) i Oskarshamn. 

Lägst lön har Henrik Nilsson Bokor (S) i Torsås kommun. Han tjänar 41 600 kronor i månaden. 

Fotnot: I Vimmerby tjänar även kommunstyrelsens vice ordförande – Helen Nilsson (S) – 57 420 kronor i månaden. Hon är också kommunalråd.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt