Annons:

Fyra paviljonger inhyrda – då kan de tas i bruk

Kommunens fastighetschef Rolf Johansson har lagt vantarna på en paviljong som har plats med fyra förskoleavdelningar. Foto: Simon Henriksson

Fyra paviljonger inhyrda – då kan de tas i bruk

Det blir inget med Vänsterpartiets idé att placera paviljonger på Ceosvallen och Vimarvallen. Kommunen har skrivit kontrakt om fyra avdelningar som ska placeras vid Lunden.

Annons:

Krisen inom förskolan är på väg att få en lösning. I mitten av juni kommer paviljonger med fyra avdelningar vara inflyttningsklara vid Lunden. Hyreskostnaden blir 130 000 kronor i månaden och installationskostnaden cirka 500 000 kronor.

Därmed blir det inget med Vänsterpartiets idéer om att placera paviljongerna vid Ceosvallen och Vimarvallen.

– Vi har inte haft något annat uppdrag än att placera paviljongerna vid Lunden och vi var tvungna att spika en plats rätt snabbt eftersom det var många som ryckte i paviljongerna. Jag har inte värderat den här platsen och jämfört den med någon annan, men det är Lunden som gäller nu. Vi har sökt bygglov och ska anpassa marken, säger fastighetschefen Rolf Johansson.

”Törs inte säga”

En stor del av Lundens parkeringsplats kommer att tas i anspråk. Som ersättning ska kommunen ordna en parkering på andra sidan Bysjövägen.

– Vi har en tomt där som vi kommer att anpassa.

Samtidigt fortsätter kommunen att titta på Granen. Nästa vecka väntas miljö- och byggnadsnämnden bevilja bygglovet.

– Vi har flyttat ut ett korttidsboende och tror att vi kan flytta in där lite snabbare. Vi har lite anpassning att göra i den lokalen och jag törs inte säga när det kan vara klart. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt