Annons:

Vimmerbypolitikern sitter på möte – mitt i kaosets Stockholm

Moderata Vimmerbypolitikern Marie Nicholson befinner sig i kaosets Stockholm. Foto: Simon Henriksson

Vimmerbypolitikern sitter på möte – mitt i kaosets Stockholm

Vimmerbypolitikern Marie Nicholson (M) sitter på ett möte i kaosets Stockholm.
– Det är otroligt obehagligt, säger hon till Dagens Vimmerby.

Annons:

Stockholm och Sverige skakas av ett terrordåd. En lastbil ska ha kört ned människor på Drottninggatan och sedan kört in i Åhléns Citys entré. Flera personer uppges ha dött. Det kom också uppgifter om skottlossning vid Fridhemsplans tunnelbana, men Polisen har nu dementerat de uppgifterna. 400 meter därifrån, mitt i Stockholm, sitter Marie Nicholson, gruppledare för Moderaterna i Vimmerby, på moderatkvinnornas riksstämma.

– Vi har varit inomhus hela dagen och sitter i konferensrummet, men ser utanför att det är kaosartat. Tunnelbanan är avstängd och det är mycket sirener utanför. Det är otroligt obehagligt, säger hon. 

Flyttade mötet

Mötet arrangerades på markplan, men efter händelsen vid Åhléns flyttade man upp i byggnaden.

– Vi har suttit i markplan och varit vid stora fönster, men valde att hitta ett annat rum på hotellet efter att det här hade hänt. Det är väldigt obehagligt.

Partiledaren Anna Kinberg Batra var på plats vid mötet, men lämnade innan dådet inträffade. Mötet fortsätter som planerat.

– Vi kommer stanna kvar på hotellet tills vidare, så vida vi inte hör något annat. Det sämsta vi kan göra är att ge oss ut.

Hur är stämningen?  

– Det är väldigt tryckt stämning och väldigt tyst. Alla sitter och kollar i mobilerna och många lämnar salen för att ta kontakt med nära och kära. Man nås av mycket rykten om andra saker som händer på stan.

Vad tänker du om att Sverige nu med största sannolikhet drabbats av ett terrordåd?

– Tyvärr är jag inte så förvånad. Senast det hände i London var det första jag gjorde att höra av mig till min syster i Stockholm och säga at hon skulle undvika stora folkmassor. Samtidigt får vi inte låta rädslan ta över, då har terroristerna vunnit.

Marie Nicholson återvänder till Vimmerby under morgondagen. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt