Annons:

VIMMERBY KOMMUN JO-ANMÄLD

Vimmerby kommun har blivit anmäld till Justitieombudsmannen. Foto: Jakob Karlsson

VIMMERBY KOMMUN JO-ANMÄLD

Vimmerby kommun har blivit anmäld till Justitieombudsmannen, JO. Skälet är det uppmärksammade inskrivningsstoppet i kommunens förskola.

Annons:

I anmälan skriver en förälder följande: 

"Vill anmäla vimmerby kommun för att dom inte meddelar berörda parter om inskolningstopp. Efter mycket klagomål fick vi personlig information där vi får reda på intagningstoppet en arbetsdag innan inskolningen av våra barn skulle börja. Den information som gick att hitta innan var ett pressmeddelande och det som gick att läsa i media. Jag har en skyldighet att meddela min arbetsgivare vilket jag gjort för länge sedan att jag skulle jobba. Nu får jag vara hemma utan ersättning vilket jag med tycker är fel. Kommunen svarar inte heller på alla våra mail med frågor."

Anmälaren menar att kommunen borde haft en bättre planering, att informationen skulle ha kommit tidigare och de drabbade borde ha fått ekonomisk kompensation. 

På presskonferensen efter dagens barn- och utbildningssammanträde sa ordföranden Lis Astrid Andersson så här: 

– Det är enstaka föräldrar som är mer upprörda än andra. Generellt har vi mött väldigt mycket förståelse efter att vi tog beslutet. Många har äldre barn och ser hur det ser ut i förskolan och jag tycker att det har gått förvånansvärt bra. 

JO:s uppgift är att "utöva tillsyn över tillämpningen i offentlig verksamhet av lagar och andra författningar" och utgångspunkten är den enskildes "intresse av att bli föremål för en lagenlig och även i övrigt korrekt behandling från myndigheternas sida"

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt