Annons:

KD till attack mot regeringen:

Kristdemokraternas Jimmy Loord är kritisk till regeringens hantering av LSS-lagen. Foto: Kristdemokraterna

KD till attack mot regeringen: "Drar skam över landet"

Jimmy Loord håller inte tillbaka när det gäller tillämpningen av den personliga assistansen.
– Den rödgröna regeringens sätt att hantera personer med funktionsvariationer är en skam för det svenska välfärdssamhället, säger han i ett pressmeddelande.

Annons:

Förra veckan skrev DV om att socialnämnden kan få ökade kostnader på sex miljoner per år bereonde på bedömningar av Försäkringskassan. 

Kristdemokraternas riksdagskandidat Jimmy Loord har uppmärksammat frågan som förstås är aktuell för landets alla kommuner. 

Så här skriver Loord i ett pressmeddelande: "Just nu blir otroligt många personer av med stora delar av sin personliga assistans när Försäkringskassan fattar allt snävare beslut. Helt färska siffror från Försäkringskassan visar att andelen nybeviljade assistansersättningar minskar drastiskt. I januari 2017 blev endast 12% av de nya ansökningarna beviljade. Ett samhälles styrka visar sig i hur man förmår att ta hand om de allra mest utsatta. Jag ser detta som ett stort misslyckande för hela vårt samhälle."

Ökar kostnaderna för kommunerna

I Loords hemkommun, Nybro, väntas ökade kostnader med 14,4 miljoner till följd av den hårdare tillämpningen av lagen. 

– För kommunens del så innebär det att regeringen nu skjuter över kostnaderna på kommunen som har ett sistahandsansvar för dessa individer. För 2017 ser Nybro kommun ut att få 14,4 miljoner i extra kostnader som inte finns budgeterade. Jag blir otroligt frustrerad när Lena Hallengren håller presskonferens och talar om hur mycket pengar länet och kommunerna får när regeringen lägger sin nya budget. Det man inte säger är att man också tar pengar, och det ganska rejält från de mest utsatta i samhället.. Det är inte rättfärdigt. Socialdemokrater i länet säger sig vilja försvara LSS:en men politiken man för ser helt annorlunda ut. Det finns en stor diskrepans mellan det man säger och det man gör. Det finns många ord för sådant beteende, säger Loord. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt