Annons:

Landstinget satsar 140 miljoner på vården av för tidigt födda

Landstingsmajoriteten med Jessica Rydell (MP), Lena Segerberg (S), Anders Henriksson (S) och Linda Fleetwood (MP) satsar 140 miljoner på att förbättra vården för för tidigt födda. Foto: Simon Henriksson

Landstinget satsar 140 miljoner på vården av för tidigt födda

Landstinget i Kalmar län satsar 140 miljoner kronor på vården för för tidigt födda barn. 100 miljoner satsas i Kalmar och 40 i Västervik.
"Vården av de för tidigt födda är en känslig och prioriterad verksamhet", skriver majoriteten i ett pressmeddelande.

Annons:

Vården för för tidigt födda kräver avancerad vård som ställer stora krav på lokalerna inte minst när det gäller teknik och hygien. Neonatalpatienterna är sjukhusets mest infektionskänsliga patientgrupp tillsammans med onkologpatienter.

För att förstärka och förbättra neonatalvården går nu landstinget in med resurser för att bygga om klinikerna både i Västervik och i Kalmar. Ombyggnationen innebär ett säkrare omhändertagande med flera intensivvårds- och övervakningsplatser än tidigare.

40 miljoner i Västervik

Investeringarna innebär en ännu större patientsäkerhet och möjliggör en mer familjefokuserad omvårdnad där föräldrarna ska kunna bo med sina barn under sjukhusvistelsen.

Enligt den förstudie som gjorts sker ombyggnaderna i flera etapper, och det blir inflyttning i de nya lokalerna i Västervik 2020 och i Kalmar 2021.

I Västervik rör det sig om en satsning på 40 miljoner kronor och i Kalmar på 100 miljoner.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt