Annons:

Socialnämnden besökte nya gruppboendet – ger ingen besparing

Vid det senaste sammanträdet inspekterade socialnämnden det nya gruppboendet. Inflyttning blir det i augusti. Foto: Jakob Karlsson

Socialnämnden besökte nya gruppboendet – ger ingen besparing

På det senaste socialnämndssammanträdet besökte ledamöterna det nya gruppboendet. Men frågan är om det nya boendet leder till någon besparing.
– Jag tror inte det, säger nämndens ordförande Eva Berglund (S).

Annons:

I augusti väntas det nya gruppboendet i Vimmerby stå klart. Vimarhem bygger de sex lägenheterna i utkanten av bostadsområdet Bullerbyn för socialnämndens räkning och slutnotan väntas hamna på 18 miljoner kronor.

I samband med förra nämndssammanträdet besökte ledamöterna det nya boendet.

– Det ser jättebra ut. Det är stort och jättetrevligt att man får en egen uteplats, säger Eva Berglund (S), ordförande i nämnden.

"Kommer mer i fas"

Vimmerby kommun har haft ett stort behov av ett nytt gruppboende under lång tid. I mer än ett år har flera brukare bott i vanliga lägenheter en och en med utökat behov av bemanning som följd. 

– Det här är fullbelagt från dag ett och egentligen borde det varit klart långt tidigare. Vi får vara glada att vi hittade den här lösningen och att det gick så pass snabbt, säger Berglund.

Hur mycket sparar ni på att kunna samla brukare i en enhet?

– Pengar för gruppboendet har vi bara till hälften i budgeten, men vi kanske kan täcka upp det när vi får bättre struktur. Därmed kommer budgeten mer i fas.

Ett gruppboende får bestå av max sex lägenheter, men antalet kan komma att utökas. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt