Annons:

Markanvisningsavtalet för Aleris klart – enigt beslut i fullmäktige

Här vill Aleris bygga ett nytt behandlingshem. Markanvisningsavtalet med Näckström Fastigheter AB gick igenom fullmäktige utan diskussion. Karta: Vimmerby kommun

Markanvisningsavtalet för Aleris klart – enigt beslut i fullmäktige

Diskussionen om Aleris vara eller icke vara i Kohagen har varit extremt stor bland de boende. I fullmäktige blev det ingen debatt alls. Beslutet om markanvisningsavtalet klubbades utan minsta diskussion.

Annons:

Markanvisningsavtalet skrivs mellan Vimmerby kommun och Näckström Fastigheter AB, som ska uppföra fastigheten med Aleris verksamhet. Marken som företaget anvisas ligger på 6,8 hektar och är placerad i den nordvästra delen av bostadsområdet Kohagen. 

Närboende har uttalat sig om att de kommer överklaga detalplaneändringen och därmed dra ut på processen – men i fullmäktige tycks det inte finnas någon som vill se en annan placering. Samtliga närvarande ledamöter röstade för igenom markanvisningsavtalet i kväll. Beslutet föranleddes inte av någon diskussion. 

Aleris kommer att få tillgång till marken när detaljplaneförslaget vunnit laga kraft. När det gjort det är omöjligt att sia om i dagsläget. 

Näckström Fastigheter kommer att stå för 25 procent av kommunens kostnader för detaljplanering, lantmäteriförrättning, projektering, geotekniska och arkeologiska undersökningar, naturinventeringar, biotopskydd samt byggnation av kommunaltekniska anläggningar. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt